Eind 2017 kwam het nieuws naar buiten dat het superjacht de ‘Ulysses’ op zoek was naar een nieuwe eigenaar. Het jacht is maar liefst 107 meter lang en was tot voor kort eigenaar van de rijkste man van Nieuw-Zeeland, wie het bootje tevens had laten ontwerpen. Hij stelde het one of a kind exemplaar samen met de Noorse scheepsbouwer Kleven. Zodoende zit werkelijk alles erop en eraan, inclusief een extra sloep boot, van 21-meter lang.

Superjacht van Mark Zuckerberg

Maar de Nieuw-Zeelandse Graeme Hart was het pleziervaartuig om de een of andere reden toch zat en besloot het in de verkoop te doen. Het was niemand minder dan Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, die de afkoopsom van zo’n 150 miljoen dollar neer wilde leggen. De koop werd geheel toepasselijk afgerond in Monaco.

Superjacht van Mark Zuckerberg

Ben jij net als wij erg benieuwd wat je dan zoal krijgt voor een bedrag van 150 miljoen dollar: 400 vierkante meter leefoppervlak. Daarbinnen vinden we acht eetkamers, een helikopter-platform, een zwembad, een hot tub en dus een ‘klein’ extra bootje à 21 meter. Mocht je geen zin hebben om trappen te lopen, dan is er ook nog een lift aanwezig om 13 personen tegelijk van etage te doen wisselen. Daarnaast is er een lift voor acht personen – deze is voor personeel.

Hoewel de meesten geld lenen voor een jacht, is de aanschaf van het Ulysses superjacht voor Zuckerberg slechts een schijntje. Want met een geschat vermogen van ruim 70 miljard is de koop van een dergelijke boot natuurlijk peanuts.

Ulysses-superjacht-mark zuckerburg-gewoonvoorhem Ulysses-superjacht-mark zuckerburg-gewoonvoorhem 1 Ulysses-superjacht-mark zuckerburg-gewoonvoorhem 5 Ulysses-superjacht-mark zuckerburg-gewoonvoorhem 6 Ulysses-superjacht-mark zuckerburg-gewoonvoorhem 7 Ulysses-superjacht-mark zuckerburg-gewoonvoorhem 8 Ulysses-superjacht-mark zuckerburg-gewoonvoorhem 9 Ulysses-superjacht-mark zuckerburg-gewoonvoorhem 10 Ulysses-superjacht-mark zuckerburg-gewoonvoorhem 12 Ulysses-superjacht-mark zuckerburg-gewoonvoorhem 14 Ulysses-superjacht-mark zuckerburg-gewoonvoorhem 15 Ulysses-superjacht-mark zuckerburg-gewoonvoorhem 16 Ulysses-superjacht-mark zuckerburg-gewoonvoorhem 18 Ulysses-superjacht-mark zuckerburg-gewoonvoorhem 19