Entertainment

Geruchten: Mark Rutte zou dit penthouse gekocht hebben

nieuwe huis van mark rutte

De geruchten gaan sterk rond dat onze minister-president, Mark Rutte, een nieuw huis heeft gekocht. Hij woonde al in Den Haag, en heeft in dezelfde stad nu een nieuw optrekje gevonden. Het is nieuw en oud  tegelijk, als je het goed bekijkt. Het gebouw is namelijk een rijksmonument waar vroeger de Octrooiraad zat. Nu wordt het omgebouwd tot luxe appartementen, en één daarvan wordt naar alle schijn het nieuwe huis van Mark Rutte.

Geld genoeg voor meneer Rutte

Hij heeft het maar druk en de lasten liggen zwaar op zijn schouders, maar elke eerste van de maand is dat ook terug te zien. Als minister-president verdien je een salaris waar je u tegen zegt, dus daar mag je ook wel een beetje van genieten. Per jaar ontvangt Mark Rutte namelijk een kleine 171.000 euro op zijn bankrekening. Als je hier wat mee wil doen en zo weinig vrije tijd hebt als hij, is een huis kopen een goede optie. Dat gebeurt nu dus ook, naar alle waarschijnlijkheid.

Het nieuwe huis van Mark Rutte

De Rijksvoorlichtingsdienst ontkent het nog, maar het lijkt er sterk op dat het nieuwe huis van Mark Rutte ook in Den Haag is. Hij woont nu nog in de wijk Haagse Hout, maar het nieuwe optrekje zou aan het Willem Witsenplein zijn, in de buurt van het Haagse Bos.

Het gaat om een penthouse van ruim 200 vierkante meter. Met een heel ruime woonkamer, drie slaapkamers en twee badkamers is er ruimte zat. De onwijs luxe keuken heeft diverse inbouwapparatuur en je hebt uitzicht over Den Haag vanaf de meerdere dakterrassen.

Een koninklijk prijskaartje

Als verantwoordelijke voor de koning betaalt de minister-president rijkelijk voor de woning. Het nieuwe huis van Mark Rutte kost naar verluid namelijk ruim €1.350.000,-. Dat is nog niks vergeleken met het landhuis van Bill Gates, dat de honderden miljoenen in loopt. Toch is de prijs voor het nieuwe huis van Mark Rutte voor de meeste mensen te veel. Hij kan het wel betalen en doet dat dan ook. Zijn twee parkeerplekken krijgt hij wel maar moeilijk gevuld, want zelf rijdt hij nog steeds in een oude Saab, of het liefst gewoon op de stalen ros.

UPDATE: Rutte heeft de geruchten over de aankoop van dit penthouse ontkracht in een interview met Linda de Mol.