Twijfel over een vette tattoo of misschien wel een badass sleeve? Maar durf je de knoop toch niet door te hakken? Want tja, een tattoo ziet er natuurlijk wel voor altijd. Hoewel, in de toekomst misschien niet meer! Er is nu namelijk een nieuwe vorm van tattoo-inkt: Ephemeral.

ephemeral

Deze inkt blijft een jaar lang in je huid zitten en gaat daarna weer weg. Dit komt omdat de moleculen van de pigmenten in de inkt veel kleiner zijn dan bij ‘echte’ inkt en dat zorgt ervoor dat deze niet zo lang in de huid blijft zitten. De inkt is gemaakt van biomaterialen en breekt af na een jaar. Als je de tattoo sneller weg wilt hebben, kunnen de moleculen met een speciale vloeistof worden ‘weggespoeld’. Deze vloeistof wordt over de lichaamsversiering getatoeëerd, waardoor hij verdwijnt.

2016-05-17-e1463475977445-750x402

Je kunt het ontwerp dus tussendoor ook nog laten aanpassen, zo krijg je dus steeds weer iets nieuws. Super vet idee! Het bedrijf is de ink nu aan het testen op varkensvellen, maar vanaf herfst 2017 hopen ze  de eerste lichaamsplaatjes te zetten. Zou jij zo’n tijdelijke tattoo overwegen?