Netflix gaat gestaag door met het aanvullen van het aanbod. Met weer een paar nieuwe titels deze week zochten wij vast voor je uit wat het kijken waard is.

Nieuw op Netflix

Deze week is een bijzondere week vanwege een paar redenen. Niet alleen komt Valentijnsdag er aan, maar ook kunnen we rekenen op verschillende nieuwe titels die Netflix online gooit. Dit zijn drie nieuwkomers die je deze week niet mag missen.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind – 14 februari 2020

Ben jij niet het meest romantische type, maar wil je toch iets speciaals doen met Valentijnsdag? Dan kan het een idee zijn om met een fles wijn en je meisje op de bank te kruipen voor een romantische film. Eternal Sunshine of the Spotless Mind draait om een relatie die langzaam wordt vergeten. Tegelijkertijd is het een science-fiction-film die onder andere bij de Oscars in de prijzen viel. Jim Carrey en Kate Winslet spelen de hoofdrollen in deze film. Zij ondergaan beide een futuristische behandeling om alle herinneringen aan hun relatie te wissen. Elijah Wood en Matt Ruffalo spelen de mannen die deze behandeling uitvoeren. Wanneer het personage van Carrey realiseert dat hij een verkeerde beslissing heeft gemaakt, doet hij er alles aan om de herinneringen aan betere tijden toch nog te redden.

Q Ball – 11 februari 2020

Eerder werden we al geconfronteerd met de harde realiteit in Amerikaanse gevangenissen. First and Last toonde de binnenkomst en het vertrek van gevangenen; El Recluso gaat over Mexicaanse gevangenis-bendes. Vanaf deze week komt er een nieuwe gevangenisdocumentaire bij op Netflix. In Q Ball wordt al gauw duidelijk dat er ook in de San Quentin gevangenis wordt gemoord en gevochten. De gevangenen groeien echter naar elkaar toe op het basketbalveld. Het heuse basketbalteam van de gevangenis neemt het wekelijks op tegen basketbalploegen van buiten de gevangenis. In de documentaire kunnen we de spelers volgen tijdens hun trainingen en wedstrijden. We volgen ze ook naast het veld, als de harde gevangenisrealiteit weer inslaat.

Narcos: Mexico Seizoen 2 – 13 februari 2020

Het is een fijn idee dat het hele tweede seizoen van Narcos: Mexico in één keer online wordt gegooid door Netflix. Als het seizoen namelijk net zo spannend is als het eerste, is er een grote kans dat we alle afleveringen achter elkaar willen kijken. In het tweede seizoen lijkt de dreiging aan alle kanten toe te stromen. Félix Gallardo is hard op weg om zijn kartel uit te breiden. Hij moet hierbij ook zijn eigen team in de gaten houden. Enkel en alleen als hij iedereen kan vertrouwen, kunnen ze het opnemen tegen vijandelijke kartels en de DEA-agent Walt Breslin. Nog even geduld dus om te zien hoe dit afloopt. Tot die tijd kunnen we nog een keer seizoen 1 van Narcos: Mexico op Netflix gebruiken om onze geheugens op te frissen.