Een nieuwe week, dus is het weer de hoogste tijd voor een lading nieuwe titels op Netflix. Dit zijn er natuurlijk altijd een zooitje, dus maken we het jou een stuk gemakkelijker! Wij maken een top 5 en het enige wat jij moet doen is snel omlaag scrollen en kiezen welke titel(s) jij deze week wilt gaan zien.

Nieuw op Netflix [10 juni –  16 juni]

Groot nieuws deze week is een Bob Dylan-documentaire van nota bene Martin Scorsese. Laat je meevoeren in de surrealistische wereld van Dylans rock ’n roll circus halverwege de jaren 70. Verder is er een nieuw seizoen van een Marvel-serie en een serie die zelfs helemaal nieuw op Netflix is. Ook het volgende product van Adam Sandler staat voor je klaar. Als uitsmijter deze week een indrukwekkende oorlogsfilm van een van de belangrijkste regisseurs van het moment.

Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese

Jazeker, niemand minder dan Martin Scorsese. Van de meester regisseur komt The Irishman op Netflix, maar eerst zal deze documentaire van hem verschijnen. Centraal staat popicoon Bob Dylan, wiens invloed op de muziekwereld al sinds begin jaren 60 onmiskenbaar is. Deze docu gaat over de tour die Dylan in 1975 ondernam langs de zalen van Amerika. Bob trok toen met een keur aan grote sterren, van Joni Mitchell en Joan Baez tot Allen Ginsberg en nog veel meer, in een bus door de VS. Eerder regisseerde Scorsese al een docu over Dylans beginjaren van zijn carrière tot het illustere motorongeluk in 1966. Woensdag 12 juni nieuw op Netflix.

JINN

Djinns, dat zijn van die figuren uit de Islamistische cultuur die een soort van demonen zijn. Het verschil is dat djinns niet per se kwaadaardig zijn. JINN is een Jordaanse miniserie, bestaande uit vijf afleveringen, die nieuw op Netflix is. Een kwaadaardige en een goedaardige djinn betreden het mensenrijk. Op een middelbare school in Petra, Jordanië zorgt dat ervoor dat er een soort bovennatuurlijk slagveld ontstaat. Het leven van een groep tieners wordt verstoord als een mystieke figuur voor ze verschijnt. Ze moeten de slechte djinn stoppen om zo de wereld te redden. Vanaf donderdag 13 juni te zien.

Murder Mystery

Adam Sandler heeft een behoorlijke deal met Netflix gesloten voor een veelvoud aan films. Eerder leverde dat al films op als The Ridiculous 6 en The Do-Over. Je moet ervan houden, maar je kan zeker stellen dat Adam Sandler altijd leuke films levert. In zijn volgende film, Murder Mystery, is hij, niet voor het eerst, te zien met Jennifer Aniston als tegenspeler. Hij speelt een politieagent uit New York die samen met zijn vrouw een trip naar Europa maakt om hun huwelijk te redden. Zaken lopen anders als ze het doelwit van een bejaarde miljardair worden, die ze wil laten opdraaien voor een misdaad. Vrijdag 14 juni nieuw op Netflix.

Jessica Jones

Van deze Marvel serie verschijnt het derde seizoen nieuw op Netflix. Dit derde seizoen zal tevens het laatste seizoen zijn. Daarmee is Jessica Jones een leuke, compacte serie geworden. Krysten Ritter speelt het sarcastische titelpersonage. Haar carrière als superheld is al vroegtijdig ten einde gekomen. Wel heeft ze haar superkrachten nog. Die zet ze in voor het oplossen van zaken die ze krijgt, als ze een detectivebureau opzet. In seizoen drie krijgt Jones te maken met Gregory Salinger, die ervan overtuigd is dat Jessica geen echte superheld is. Vanaf vrijdag 14 juni kan het derde deel bezichtigen.

Dunkirk

Jawel, de laatste Christopher Nolan film komt naar Netflix. Dunkirk kwam uit 2017 en deed het best aardig in de bioscopen. Het is dan ook opmerkelijk dat een film van zo’n statuur gemaakt door zo’n grote filmmaker nu al op Netflix komt. Maar ons hoor je niet klagen! Met uiterste zorg en detail verfilmt Nolan een belangrijke gebeurtenis voor de Britten in WOII. Duizenden soldaten moeten in 1940 geëvacueerd worden vanuit het Belgische Duinkerken. Onder andere Tom Hardy is te zien in het immense Dunkirk. Perfect dus voor de zaterdagavond, want dan, zaterdag 15 juni, is Dunkirk nieuw op Netflix.

Bekijk ook wat er bekend is over Peaky Blinders seizoen 5.