Je kent het wel. Je het een nummer in je hoofd maar je weet niet meer hoe die heet. Het enige wat je kan doen is het nummer neuriën. Voorheen kwamen we er op deze manier nooit achter welk nummer het nou is. Goed nieuws! Met een nieuwe Google-feature kun je een nummer vinden door hem alleen maar te neuriën.

‘Hum to Search’

Vanaf vandaag zijn de ‘struggles’ eindelijk voorbij. Google voegt namelijk de ‘Hum to Search’ feature toe. Met deze feature kun je een nummer neuriën in de hoop dat de zoekmachine het nummer herkent. Dit kan het eind betekenen van eindeloze nummers in je hoofd waarvan je maar steeds de naam niet weet. Als deze feature goed werkt, dan zou het een razend goede toevoeging zijn.

Nieuwe Google-feature, hoe werkt het?

De nieuwe Google-feature is vanaf vandaag te gebruiken op zowel Android als iOS. Om het te gebruiken moet je simpelweg op het microfoontje van Google klikken en vervolgens “What’s the song?” zeggen. Je kan ook op een nieuwe ‘Search the song’ knop drukken die te vinden is bij de zoekmachine. Daarna moet je natuurlijk het liedje neuriën en hopen dat Google het voor je kan vinden.

De nieuwe Google-feature laat je vervolgens een paar suggesties zien waarvan-ie denkt dat dat jouw nummer is. Vanaf hier is het eigenlijk hetzelfde als een normale zoekopdracht. Waar wacht je nog op? Hup, ga neuriën. Je moet vanaf nu niet raar meer opkijken als je iedereen tegen hun mobiel aan ziet neuriën.

Aankomende updates

Vanaf vandaag is de nieuwe Google-feature te gebruiken in het Engels. De komende tijd zullen er verschillende updates komen waarmee de software wordt verbeterd en worden er meerdere talen toegevoegd. Volgens ons een heel nuttige toevoeging en we gaan het zeker een keer gebruiken, hmm hmmm hm hmm hmm.