Op Netflix is een gigantisch aanbod aan series te vinden. Sommige gaan al een aantal seizoenen mee, anderen hebben tot nu toe slechts één seizoen online staan. Wat zijn de 5 best bekeken series van Netflix?

De Netflix top 5 van best bekeken series

Of je nu van komedie, mysterie of brute actie houdt: Netflix is jouw vriend. Bepaalde series voorzien net even iets meer in die behoefte dan anderen. Ze worden dan ook miljoenen keer bekeken. Dit zijn de vijf best bekeken series Netflix series. De kijkcijfers worden bepaald door alle abbonees die minstens 2 minuten keken van de serie in de eerste 4 weken dat de serie online stond.

5. The Queen’s Gambit

The Queen’s Gambit gaat over een jonge vrouw die een veelbelovende schaakcarrière voor zich heeft. Ze groeit op als wees, maar is al gauw één van de besten (en de enige vrouw) in de schaakwereld. Haar carrière wordt echter ook getypeerd door problemen en verslavingen. De serie verscheen in 2020, een jaar waarin er extra veel series werden gekeken. The Queen’s Gambit is met 62 miljoen kijkers één van de best bekeken Netflix series.

4. Tiger King

Wij snappen wel dat de bizarre documentaire Tiger King in de top 5 van best bekeken series op Netflix staat. Sterker nog: we schreven je eerder al over 5 redenen waarom je Tiger King moet kijken. De afleveringen gaan over de excentrieke Joe Exotic en zijn aartsrivaal Carole Baskin, die zijn dierentuin met tientallen tijgers en leeuwen het liefste wil sluiten. De serie kreeg 64 miljoen kijkers.

3. Stranger Things

Goed nieuws voor alle kijkers van Stranger Things. Het vierde seizoen zit er namelijk aan te komen én de serie stopt niet na seizoen 4. Het derde deel van de spannende serie was in elk geval al goed voor 64 miljoen kijkers. In de show volgen we (jonge) inwoners van de Amerikaanse stad Hawkins, die het moeten opnemen tegen een duivels monster dat er alles aan doet om de stad te terroriseren.

2. La Casa de Papel

Tuurlijk, ook La Casa de Papel staat in de lijst van best bekeken Netflix series. Inmiddels zijn we waarschijnlijk wel allemaal bekend met het format: een bonte groep aan criminelen komt samen om een gelddrukkerij te overvallen. Dat loopt natuurlijk niet helemaal zoals gepland: het plot is al goed voor vier seizoenen. Het recentste deel, seizoen 4, sleepte 65 miljoen kijkers binnen.

1. The Witcher

Je kon er in 2020 niet omheen: The Witcher. Officiëel kwam de serie op 20 december 2019 al naar Netflix, maar het afgelopen jaar stond echt in het teken van de fantasyserie. Henry Cavill speelt de hoofdrol van Geralt, een witcher die monsters en vijanden te lijf gaat. Inmiddels staat het tweede deel op de planning en een film over de show. Maar liefst 76 miljoen kijkers zagen seizoen 1.