Op aarde is de temperatuur zo ver gedaald dat contact met de buitenlucht zorgt voor de dood. De laatste overlevenden bevinden zich aan boord van een lange trein. Daarvan zijn de coupes ingedeeld van rijk naar arm. Een groep van de arme passagiers pikken het niet langer en beginnen aan een opstand. Komt dit concept je bekend voor? Dat zou goed kunnen. Het was namelijk waar de film Snowpiercer over ging. Binnenkort komt Netflix met een serie die gebaseerd is op de film.

Nieuwe versie van Snowpiercer

Nog even over de film Snowpiercer. Die werd in 2013 geproduceerd door Bong Joon-ho, die recent de kaskraker Parasite voor zijn rekening nam. De film werd gezien als beste film van 2019. In de originele film vervulde Chris Evans een hoofdrol, en verder was onder andere Ed Harris te zien. De film kreeg positieve recensies en werd onder andere vreemd, overtuigend en briljant genoemd. Nu komt er dus een serie, die ook de naam Snowpiercer zal dragen.

serie snowpiercer

Klasse verschil met opstanden als gevolg

Het leven aan boord van de Snowpiercer, de trein die alsmaar door blijft razen, is armoedig en zwaar. Althans, voor de passagiers in de achterste coupes. Zij moeten hard werk verrichten en worden niet toegestaan in de rijkere coupés. Het zorgt voor een groot contrast tussen arm en rijk. Niet alle passagiers zijn blij met hun lot en sommigen komen dan dus ook in opstand. In de serie zullen we veel verschillende personages volgen. Van de rijkste passagiers tot de aller-armste: iedereen heeft zijn eigen geheimen, verlangens en doelen in Snowpiercer.

Releasedatum en trailer van de serie Snowpiercer

Liefhebbers van het origineel hoeven niet bang te zijn. De serie speelt zich namelijk voor de gebeurtenissen in de film af. Er zijn al twee seizoenen besteld. Hiervan zal het eerste seizoen vanaf 25 mei te zien zijn op Netflix. In het tweede seizoen zullen we onder andere Sean Bean in een rol voorbij zien komen. Check hieronder alvast de trailer van de serie.