Met alles wat er wekelijks nieuw op Netflix wordt geplaatst, spenderen we nogal wat uren op het streamingplatform. Grote kans dat er tussen die uren ook avonden bij zitten waarop we met een paar vrienden een goede film of spannende serie opzetten. Vanwege corona kan dit niet meer. Het wordt immers aangeraden om sociaal contact zo veel mogelijk te vermijden. Netflix komt nu met een alternatief: Netflix Party.

Via Netflix Party weer in contact met je vriendengroep

Veel bedrijven haken in op het steeds groeiende corona-virus en de gevolgen die dit heeft voor ons. Eén van de maatregelen die wordt genomen is social distancing, waardoor met vrienden Netflix bingen niet langer mogelijk is. Nu komt Netflix met de extensie ‘Netflix Party’. Via Google Chrome kan je de extensie bereiken en gebruiken. Op deze manier kom je weer in contact te staan met je vriendengroep.

Netflix Party

Chatten en samen kijken

Hoe Netflix Party precies werkt? Dat is gelukkig erg simpel. De extensie zorgt ervoor dat video’s worden gesynchroniseerd. Op deze manier krijg jij precies hetzelfde te zien als je vrienden. Ook is er een chatfunctie ingebouwd bij de Netflix Party extensie. Op die manier kan je samen opmerkingen, meningen en commentaar delen over hetgeen je samen kijkt. Een leuk bijkomend voordeel is het feit dat je de top 10 van vervelende bioscoopgangers een tijdje kan ontlopen. Zul je net zien jij dat jij van die vrienden hebben die om de minuut vragen stellen. Hebben jouw vrienden nog geen Netflix of wil je ze Netflix cadeau geven? Online kun je eenvoudig een Netflix cadeaukaart aanschaffen.

Andere handige Netflix tools

Netflix Party is niet het enige handigheidje over het streamingsplatform. Zo vertelde we je eerder al over de Roulette App, waarmee je altijd de leukste films en series krijgt voorgeschoteld. Ook is er sinds kort een Top 10 functie in het leven geroepen, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste toppers. Zo komen we de komende tijd wel door.