De tijd die we besteden aan reguliere televisie is minimaal. Dat  is ook niet zo gek, er zijn immers talloze streamingdiensten beschikbaar om je te voorzien van de content die jij wenst.Leuk, dat aanbod, maar daar schuilt ook meteen het grootste probleem. Want wat ga je vandaag kijken en hoe maak je een keuze uit ál die titels die voor je klaar staan? Het antwoord komt van Reelgood. Dankzij de handige Netflix Roulette carrousel krijg je in no time een perfectie suggestie voorgeschoteld.

Netflix Roulette: de oplossing voor je keuzestress

Het lijkt zo makkelijk, zet Netflix aan, doorzoek de gehele voorraad en je komt ongetwijfeld iets tegen wat je aanspreekt. Klinkt mooi in theorie, maar in de praktijk werkt het niet z simpel. Je bent gewoonweg veel te lang bezig om de juiste film te zoeken. Drie uur later scroll je nog steeds door je opties en staat er nog steeds niets aan. Frustrerend.

netflix roulette

Het probleem van Netflix

Ben je grote liefhebber van Netflix, dan lijkt het makkelijk. Het algoritme wat de streaminggigant gebruikt, schotelt automatisch een aantal titels voor die -op basis van je keuzes uit het verleden- binnen je smaakpalet zou moeten vallen. Leuk natuurlijk, maar wat als je daar nu net geen zin in hebt? Netflix is namelijk slim genoeg om eerst haar eigen producties en dure series te promoten en pas daarna komen andere mogelijkheden aan bod. Logisch, voor een populaire serie als Friends betaalt de streamingdienst al snel 100 miljoen dollar per jaar.

De oplossing: Reelgood

Om het je een stuk makkelijker te maken is er een goede oplossing: Reelgood. Het is zowel een webbased-app als een app voor de iPhone en voorziet je aan de hand van enkele simpele gegevens van een gedegen suggestie. Je hoeft hiervoor geen account aan te maken, ook al is dat wel handig. Je bent overigens niet verplicht om je te beperken tot de titels die Netflix op voorraad heeft, ook andere streamingproviders kunnen worden doorzocht. Op die manier doorzoek je in een keer alle titels van de beschikbare streamingproviders. Groot voordeel: je kunt vanuit de app jouw keuze direct afspelen. Super handig dus.

netflix roulette

Netflix Roulette

De Netflix Roulette functie is zo mogelijk nog handiger. Je krijgt dan een willekeurige keuze voorgeschoteld op basis van je wensen. Zo kun je het genre kiezen en aangeven of er gezocht moet worden op een minimale score bij de filmdatabase iMDB of Rotten Tomatoes of beiden. Op die manier heb je zelf behoorlijk wat invloed op de reikwijdte van de zoekresultaten. Stuit je nou op een titel die (nog) niet op de Nederlandse Netflix staat, dan kun je met dit simpele trucje alsnog het buitenlandse aanbod kijken. Let the binge begin.