Netflix adviseert vaak films en titels om (verder) te kijken. Maar concrete lijstjes die zijn gebaseerd op kijkcijfers bleven uit. Tot nu, want er is nu een nieuwe Netflix Top 10 functie in het leven geroepen.

Persoonlijke aanbevelingen

Als je Netflix opstart zie je al gauw alle aanbevelingen staan. Deze aanbevelingen zijn gebaseerd op jouw persoonlijke interesses. Eerder schreven we al dat het verstandig is om het menuĀ  om de zoveel tijd op te schonen. Je kijkgeschiedenis kan immers zorgen voor aanbevelingen die niet langer up-to-date zijn. Ook prijst Netflix veel eigen content aan. Logisch, want ze willen natuurlijk dat wij als kjjkers naar Netflix Originals kijken. Kijktips gebaseerd op concrete kijkcijfers bleven uit, maar nu komt er een Netflix Top 10 aan.

Netflix Top 10

Hoe de Netflix Top 10 werkt

Het overzicht dat Netflix ons aanbiedt laat de 10 populairste films zien en de 10 populairste series. Deze ranglijsten worden gevormd gebaseerd op het Nederlandse kijkgedrag. Zo loop jij niet meer het risico het nieuwe seizoen van La Casa de Papel over het hoofd te zien en ben je altijd op de hoogte van nieuwe successeries zoals The Witcher. In de Netflix Top 10 zullen we deze titels vast en zeker terugvinden. Er worden namelijk films en series opgenomen die door Netflix zijn geproduceerd, maar ook titels die via andere productiemaatschappijen zijn ontwikkeld. Zo krijgen we een realistisch beeld van de meest populaire Nederlandse titels.

Speciaal embleem voor Netflix Top 10 films

De Netflix Top 10 zal aansluiten op je persoonlijke kijkgedrag. Als er veel series en films uit de lijst aansluiten bij jouw voorkeur, zal de Top 10 namelijk hoger in je menu te zien zijn. Naast de ranking, zullen films en series uit de film ook een speciaal embleem krijgen. Hieraan is duidelijk te zien tijdens het scrollen dat een film of serie in de Netflix Top 10 is opgenomen. Check voor nu de nieuwste Netflix films en series van deze week.