De binnenkomers op Netflix van vorige week waren zichtbaar beïnvloed door Halloween. De nieuwe content die Netflix blijft toevoegen bezit ook deze week veel spanning. Vandaag brengen wij één documentaire en twee series aan het licht die jou deze week de koude uurtjes door gaan helpen.

The Devil Next door – 4 november 2019 

Deze zesdelige documentaire valt onder de categorie “True Crime Documentaire”. Een waargebeurde rechtszaak en de controversie rondom deze zaak vormen de rode draad van The Devil Next Door. De Amerikaanse John Demjanjuk staat bekend als een familieman en medewerker van Ford. Tot zo ver niets opvallends totdat hij, jaren na het einde van de tweede wereldoorlog,  wordt beschuldigd van ongelofelijke wreedheden. Zijn aanklagers zien in hem de concentratiekampbewaker die bekend stond onder de naam “Ivan de verschrikkelijke”. Is Demjanjuk inderdaad deze tiran, of is hij een onschuldig slachtoffer van een complottheorie? De documentaire staat vanaf vandaag op Netflix en zal al jouw vragen beantwoorden.

The End of the F*cking World –  5 november 2019

Het eerste seizoen van deze serie was een ongelofelijke verrassing. Hij werd geprezen om de onderwerpen en het acteerwerk en is nu terug voor een tweede seizoen. In de serie staat de psychopathische tiener James centraal. Met Alyssa, zijn partner-in-crime, maakt hij een rondreis door Engeland. Zonder te vervallen in spoilers kunnen we vertellen dat het eerste seizoen een dramatische afloop kende. Hoe het hiermee verder gaat, is vanaf dinsdag 5 november te zien op Netflix.

Arrow – 4 november 2019

Deze serie stond al langere tijd op Netflix. Het is dan ook geen echte nieuwkomer. Wél is er sinds vandaag een nieuwe aflevering van het achtste seizoen online gegooid. Dit achtste seizoen zal tevens het laatste seizoen worden van de serie. Met een seizoen van 10 afleveringen, komt de serie dus steeds dichter bij het slot.

Mocht je de serie niet kennen, dan is het voornamelijk belangrijk om te weten dat rijkeluiszoon Oliver Queen centraal staat. Nadat hij vijf jaar op een onbewoond eiland heeft overleefd en terugkeert naar zijn geboortestad, neemt hij een nieuwe identiteit aan. Als de “Green Arrow” probeert hij de stad te ontdoen van alle rondlopende criminelen. In seizoen acht moet hij samen met een team van andere superhelden een grote, wereldwijde crisis zien te voorkomen. Vanaf vandaag staat de derde aflevering van dit seizoen op Netflix.