Het is de week van Halloween en dat betekent een flinke lading aan horror-opties op Netflix. De afgelopen weken lanceerde de streamingsdienst deze horror-producties uit de eigen fabriek, dus aan enge en bloederige verhaallijnen geen tekort. Voor wie minder fan is van dit genre hebben we ook goed nieuws, Netflix komt namelijk met een hele lijst aan nieuwe titels met voor ieder wat wils. We zetten de beste alvast voor je op een rijtje, dat scheelt je weer wat zoektijd.

Escape Room – 28 oktober 2019

Oké we trappen wel even af met een enge film, het blijft immers de laatste week van oktober. In Escape Room zien we hoe een spelletje kan veranderen in een ware nachtmerrie. Ter gelegenhied van de 30e verjaardag van hara vriend neemt Kristen hem en twee andere koppels mee naar een escape room. Ze worden opgesloten in een kamer en krijgen een uur de tijd om door middel van cryptische aanwijzingen te ontsnappen. Klinkt allemaal leuk, maar wanneer de klok gaat lopen krijgen de zes al heel snel door dat er iets niet klopt. De spellen worden als maar gevaarlijker en dodelijker. Één voor één eist de escape room een nieuw slachtoffer. Het is niet langer een spel, ze spelen voor hun leven.

Atypical – 1 november 2o19

Een serie uit een héél ander soort hout gesneden: Atypical. Het verhaal gaat over Sam, een jongen met autisme. Hij is achttien jaar en woont thuis met zijn ouders en zus. Sam is slim, maar gebruikt zijn intellect vooral voor het onthouden van alles wat met pinguins en Antartica te maken heeft. In de serie, waarvan deze week deel 3 online komt, zien we hoe een jongvolwassene met autisme zich naar een plekje in de maatschappij en in de liefde worstelt. Een geestige serie met een goede verhaallijn. De eerste twee seizoenen staan al op Netflix, het derde deel wordt daar deze week aan toegevoegd.

Ad Vitam – 1 november 2019

Een serie die zeer hoge ogen gooide op het Toronto International Film Festival vorig jaar was Ad Vitam. De mini-serie (bestaande uit zes afleveringen) vertelt het verhaal van een politieagent ‘Darius’ en een rebelse vrouw ‘Christa’. Het duo onderzoekt verdachte zelfmoorden gepleegd door tieners. Al snel wordt duidelijk dat er heel wat vreemde beloftes zijn gemaakt aan de tieners zoals het eeuwige leven en onsterfelijkheid. Wie heeft de onschuldige tieners in de val gelokt en waarom? Wat is hier precies gebeurd?

The Bucket List – 31 oktober 2019

Tot slot nog een fijne comedy met Jack Nicholson en Morgan Freeman in de hoofdrol. De miljonair Edward Cole en arbeider Carter Chambers ontmoeten elkaar op een kanker-afdeling van een ziekenhuis. Beide mannen weten dat ze niet meer lang te leven hebben en wat doe je dan? Juist, je begint met het afwerken van een bucket list. Ze ontsnappen uit het ziekenhuis en werken de lijst punt voor punt op hilarische wijze af. De film staat vanaf deze week op Netflix.