Je ziet het steeds vaker dat bepaalde games een complete revival beleven. Oude games worden een beetje opgeleukt en opnieuw uitgegeven. Kan een aardig verdienmodel zijn natuurlijk, vooral als een producent verwacht dat een nieuwe generatie spelcomputers op komst is. Dat gebeurt nu dus ook met een bijna klassieke game: Need for Speed Hot Pursuit Remastered.

Need for Speed Hot Pursuit Remastered

Ontwikkelaar Criterion is samen met Stellar Entertainment verantwoordelijk voor de release. Beide ondernemingen hebben nu aardig wat ervaring met het opkalefateren van toffe games. Eerder brachten ze ook al Burnout Paradise Remastered. De Need for Speed Hot Pursuit Remastered krijgt volgens EA maar liefst 30 ‘challenges’. Goed voor zo’n zes uur extra speeltijd. De releasedatum van de game staat gepland voor 6 november en zal dan beschikbaar zijn voor de PC, PlayStation 4 als ook voor Xbox One. Heb je nog een week geduld, dan kun je het ook spelen op de Nintendo Switch.

Crossplatform

Nog meer goed nieuws: de game wordt crossplatform. Dat betekent dus gewoon dat al je vrienden die gebruik maken van een andere console, nu dus wel tegen je kunnen spelen. Ook de autolog-feature is beschikbaar via crossplay. Superhandig, want op daarmee kun je de scores van je maten zien in de verschillende challenges. De opgeleukte versie van Need for Speed Hot Pursuit kun je in 4K spelen op de PlayStation 4 Pro en Xbox One X. Dat is dan met 30 fps (30 frames per seconde) of in 60 fps. Speel je de game op een Playstation 4 of een Xbox One, dan moet je genoegen nemen met 1080p op 30 fps. Datzelfde gaat ook op voor de Nintendo Switch. In de dockmodus speel je het dus ook met 1080p op 30 fps. De handheldmodus is nog minder, namelijk 720p op 30 fps. De game gaat 30 euro kosten op Steam en via EA voor de PC-versie. De console uitvoering is tien euro duurder.