Mike Tyson, een absoluut icoon in de bokswereld maakt zijn rentree. Eerder schreven we al over geruchten die de rondte gingen, maar nu is het officieel. The Baddest Man on the Planet is back.

Mike Tyson de ring in

12 september is de dag dat de bokslegende Mike Tyson, inmiddels 54 jaar, weer de ring in zal stappen. Deze rentree komt na een bescheiden ‘pauze’ van 15 jaar. Hoe bizar dit ook is, echt als een verrassing komt het niet meer. De geruchten dat Mike Tyson zich aan het klaarstomen zou zijn gaan al een tijd rond. Nu weten we zeker dat we niet langer hoeven te hopen op een rentree, we kunnen er concreet naar uit gaan kijken.

De tegenstander van Mike Tyson

Je moet van goede huize komen wil je kans maken tegen de oud-bokser. Zoals we laatst al schreven verscheen er een video van een boksende Mike Tyson die even liet zien nog steeds het genadeloze kanon te zijn dat hij was. Kijken we naar Tyson, dan lijkt 54 het nieuwe 30.

De tegenstander die het wel aandurft op 12 september is Roy Jones Junior, als we de website van Tyson mogen geloven. De bokser met de bijnaam junior is ook niet meer ede jongste, met zijn 51 jaar. Wat dat betreft zijn de mannen in ieder geval aan elkaar gewaagd. Wat dit betekent voor het gevecht tussen Mike Tyson en Evander Holyfield (waar veel over gesproken werd de afgelopen maanden) is nog onbekend. Wie weet kunnen we van meerdere bokswedstrijden genieten.

 

Meer details blijven uit

Wat we verder precies van het spektakel  op 12 september kunnen verwachten blijft nog even onbekend. De geruchten gaan dat het om een maximaal aantal rondes van 8 gaat, in plaats van 12. De kans is groot dat het gevecht wordt uitgevochten in Dignity Health Sports Park in Los Angeles. Maar dat is nog even afwachten. Met de informatie die we nu hebben kunnen we in ieder geval even vooruit. Iron Mike is terug mensen. Geniet hier onder nog even van zijn hoogtepunten.