Een paar dagen geleden dook er een video op van Mike Tyson. De 53-jarige ex-bokser deelde in 13 seconde met de wereld hoe bizar sterk en genadeloos hij nog is. Meteen volgden de speculaties: zou Tyson aan het trainen zijn voor een rentree in de ring? Daar lijkt nu een antwoord op: ja. Geruchten gaan dat Tyson en Holyfield het tegen elkaar zullen opnemen over een paar weken.

Mike Tyson vs. Evander Holyfield

Twee oude rivalen, beiden al enige tijd gestopt met professioneel vechten: Evander Holyfield (57) en Mike Tyson (53). Als we de berichten moeten geloven zullen de twee oud-boksers op 11 juli een legendarische rentree maken door samen de ring in te stappen en elkaar als oud rivalen nog één keer keihard uit te dagen.

mike tyson

Redenen om de geruchten te geloven zijn er voldoende. Allereerst gezien het feit dat zowel Evander Holyfield als Mike Tyson weer volop in training lijken te zijn. Ten tweede speculeerden beide boksers al over een rentree met het oog op het goede doel. Ten derde verspreiden de affiches van de vermeende wedstrijd zich in rap tempo over het internet en lijkt het gevecht er op 11 juli echt te komen. Tot slot de laatste reden om er van uit te gaan dat het waar is, is simpelweg omdat het legendarisch zou zijn en we alleen maar kunnen hopen dat de twee bokslegendes daadwerkelijk een (eennmalige?) terugkeer in de ring maken.

De Rivalen zijn aan elkaar gewaagd

Mike Tyson staat prominent in het rijtje van beste boksers ooit. Hij had de titels van de WBA, WBC en IBF in bezit en wist ze te prolongeren. In zijn leven buiten de ring bleek Tyson soms genadelozer dan erbinnen. Dit leverde hem een drank- en drugsprobleem op en een jarenlange gevangenisstraf. Als we de video van Tyson nu zien lijkt hij zich te focussen op de juiste keuzes: de wereld laten zien hoe genadeloos hij nog kan boksen.

Maar ook Evander Holyfield is iemand om voor op te passen. Hij won maar liefst vier keer het wereldkampioenschap. Ook Holyfield liet op zijn social media-kanalen weten weer aan het trainen te zijn om de ring in te stappen. Hij opperde al dat ‘als het zou lukken iets met Tyson te regelen voor het goede doel, hij daar zeker voor open zou staan’. Niet gek dat hij dit wel ziet zitten, hij heeft namelijk nog een appeltje te schillen met Tyson. In zijn laatste gevecht tegen Mike Tyson, in 1997, beet ‘Iron Mike’ namelijk een stukje uit het oor van Holyfield.

Terug de ring in

De twee ex-wereldkampioenen zouden het op 11 juli in Diriyah in Saoedi-Arabië tegen elkaar opnemen. De lading van een rentree, de legendarische klasse van de twee boksers én de revanche van Holyfield op Mike Tyson maken het nu al een legendarisch event. Voeg daar een goed doel aan toe en het geheel is ook nog eens goed voor wat karmapunten.