De geruchten deden al jaren de ronde dat General Motors met een middenmotor Chevrolet Corvette zou komen. De autowereld was verdeeld over deze mogelijkheid. Zo zou de ene groep het een goede keuze vinden om een motor in het midden te hebben, aangezien de prestaties van de auto drastisch zouden verbeteren. Maar een andere groep ziet het als heiligschennis en vindt dat deĀ Chevrolet zich aan zijn tradities moet houden. Nu is de kogel door de kerk, want Chevrolet komt dus echt met een middenmotor Corvette!

Chevrolet Corvette

De verplaatsing van de motor is eigenlijk ook wel noodzakelijk te noemen. Het is namelijk algemeen bekend in de auto-industrie dat het hebben van een middenmotor zorgt voor een betere gewichtsdistributie. Merken zoals Ferrari, McLaren en Bugatti werken allang met motors in het midden, maar Chevrolet deed dat nog niet vanwege een Amerikaanse traditie om motors voorin de auto te verwerken. Nu brengt Chevrolet daar verandering in met de middenmotor Corvette. Het bedrijf geeft aan dat de wagen 18 juli 2019 aan het publiek zal worden getoond. Alhoewel we een hoop konden zien van de auto toen hij werd gespot in New York.

middenmotor Corvette middenmotor Corvette

Geruchten over middenmotor Corvette

Er werd al het een en ander verwacht van deze nieuwe Corvette en dat kwam natuurlijk met de nodige geruchten. We kunnen dus niet met zekerheid zeggen of dit echt zo zal zijn bij dit nieuwe model, maar vooralsnog willen een paar van deze baanbrekende geruchten met jullie delen:

  • De prijs begint vanaf 60.000 – 70.000 dollar

Als deze prijsklasse daadwerkelijk zal gehanteerd worden, dan kunnen we wel stellen dat het een prikkie is voor een middenmotor. Al krijg je voor dit bedrag natuurlijk de minst sterke motor die naar verwachting over zo’n 500 pk zal beschikken. Voor dat geld en met zo’n motor hoor je ons natuurlijk niet klagen.

  • Een nieuwe v8 is in de maak

Naast de eerdergenoemde motor van zo’n 500 pk zal Chevrolet nog een v8 fabriceren die ditmaal beschikt over twee turbo’s. Daarnaast krijgt hij misschien een platte krukas, wat goed zal zijn voor het toerental en het geluid van de auto.

  • Enkel een ‘dual-clutch’ automatische versnellingsbak

Amerikanen zijn erg zot op muscle-cars die beschikken over een handmatige schakelbak. Om prestatieredenen wil Chevrolet de middenmotor Corvette enkel een automatische versnellingsbak geven. Dat zullen de fans naar verwachting niet echt geweldig vinden.

middenmotor Corvette

Meer geruchten en info over deze Corvette? Check dan even op de site van Road & Track!