Een keer autonieuws van een heel ander kaliber. Het Amerikaanse bedrijf Genovation Cars heeft de motor van de Corvette Grand Sport vervangen voor een elektrische atoomboom. Het is natuurlijk niet letterlijk een atoombom, maar je zou het haast gaan geloven als je de specificaties leest. De Genovation GXE Electric Corvette is momenteel de snelste straatlegale elektrische auto.

Genovation GXE Electric Corvette

Genovation Cars heeft de 460-hp LT1 V8 motor vervangen voor twee elektrische alternatieven. De rijafstand is hierdoor ingekort naar 281 kilometer. Dit is iets meer dan de helft van de Aviar R67, maar bij de Genovation GXE Electric Corvette gaat het om snelheid. Deze bolide heeft een ongelofelijke 800 pk wat goed is voor een topsnelheid van 354 kilometer per uur. Ook zijn er aanpassingen gemaakt aan de suspensie, interieur en laklaag. Nog één laatste geweldige toevoeging: de auto komt met een 7 versnellingsbak, in plaats van een automaat zoals in de meesten elektrische auto’s. Wie er één in huis wilt halen moet snel zijn: er worden slechts 75 exemplaren gemaakt. Deze worden ieder voor 660.000 euro verkocht.

Genovation GXE Electric Corvette gewoonvoorhem 2 Genovation GXE Electric Corvette gewoonvoorhem 1 Genovation GXE Electric Corvette gewoonvoorhem 4 Genovation GXE Electric Corvette gewoonvoorhem 3 Genovation GXE Electric Corvette gewoonvoorhem 5 Genovation GXE Electric Corvette gewoonvoorhem 6