Als het over wagens gaat, is er een ding waar we het over eens zijn: een wagen moet snel zijn om indruk te wekken. Dat laatste zit wel goed bij de Corvette Stingray uit 2020. De 62 liter V8 motor is goed voor 495 pk waardoor je in 2.8 second de wijzerplaat 100 km/u ziet aantikken. Erg lekker dus. Henessey denkt daar iets anders over en komt met een aangepaste Jeep Grand Cherokee Trackhawk.

Jeep Grand Cherokee versus de Corvette Stingray

De Trackhawk is op dit moment een van de snelste SUV’s die je kunt kopen. Ook hier zien we een 6,2-liter V8 met supercharger welke in staat is om er een nette  707 pk uit te persen. Klinkt indrukwekkend, maar wat de tuner betreft kan daar nog wel een schepje bovenop gedaan worden.

Trackhawk met 1000 pk

De Trackhawk in kwestie is uitgerust met het beruchte HPE1000-pakket. Die 707 pk wordt dan opgeschroefd naar 1013 pk met een koppel van 1.314 Nm. Plaats dat even tegenover de 495 pk van de Corvette en je kunt op je vingers natellen wie er gaat winnen. Dat komt niet alleen door het HPE1000-pakket, maar ook door de roestvrijstalen uitlaat. Dat zorgt namelijk voor 21 pk extra. Alles wat de wagen krachtiger maakt is mooi immers meegenomen.

Instapmodel van de C8

Afgaande op de specs slaat de wijzer uit in het voordeel van de Trackhawk. Juich echter niet te vroeg. De Corvette Stingray kun je namelijk het beste omschrijven als het instapmodel van de C8. Men gaat ons namelijk verwennen met de nieuwe Corvette Z06- en ZR1-modellen. De Europese supercars zullen de concurrentie ver achter zich laten als de geruchten zouden kloppen. Mogelijk krijgen de wagens namelijk een twin-turbo, 5,5-liter V8-motor. In gewoon Nederlands: een hybride wagen met meer dan 1000 pk aan vermogen. Tot die tijd mogen de jongens van Henessey dus weer terug naar de tekentafel om met iets beters voor de dag te komen.