Ieder zijn hobby natuurlijk, maar in sommige gevallen kan een hobby een kostbare zaak worden. Dat geldt bijvoorbeeld voor het verzamelen van oldtimers. Nu is niet elke oldtimer een vermogen waard, maar als het gaat om de Chevrolet Corvette Super Sport uit 1957 maar je rekenen op een fors prijskaartje.

Unieke oldtimer uit 1957

Ooit verliet deze Chevrolet de fabriek in 1957 als een ‘basic’ rode Corvette met een hydraulische softtop. Blijkbaar zag men wel wat potentie in de Chevy en aldus werd het ding vakkundig omgebouwd tot showmodel. Zo kon men  de nieuwste technologische vooruitgang wereldkundig maken, namelijk het voor die tijd revolutionaire Rochester Ramjet-brandstofinjectiesysteem.

Chevrolet Corvette Super Sport

Slim aangepakt

Nu waren de jongens van de marketing niet helemaal op hun achterhoofd gevallen. Die wisten ook wel dat er meer nodig was dan alleen het vervangen van de motor om met iets toonbaars voor de dag te komen. Zo gezegd, zo gedaan en dus ging met aan de slag met de kleur parelmoerwit en mooie blauwe streep. Wat plexiglas bubbels zorgde voor het speciale effect en de Chevrolet Corvette Super Sport was geboren.

Ernstig beschadigd na het racen

Na een rondreis door Amerika werd de auto verkocht aan Shurley Wilsie, een zakenpartner van Wilsie-Kelley Chevrolet in Caro in de staat Michigan. Niet veel later, we hebben het over 1960, werd de wagen verkocht aan een particulier die er liever mee ging racen. Je raadt het al, de wagen raakte betrokken bij een crash en was redelijk beschadigd. Blijkbaar dacht niemand eraan om het ding in zijn oude glorie te herstellen tot de wagen in 1997 weer opdook. Ondanks het ongeval had de Corvette Super Sport nog alle originele kenmerken die GM Styling in 1957 had aangebracht. Ook de aandrijflijn was nog authentiek en had slechts 4.372 mijl gedraaid.

Chevrolet Corvette Super Sport

Bijna alles is nog origineel aan Corvette Super Sport

Dat betekende dat nagenoeg alles origineel was. Zo had de motor nog altijd de originele 4360 brandstofinjector, de dubbele spider-brandstofdistributielijnen en het chromen luchtfilter. Ook in de kofferbak was nog altijd het originele blauwe tapijt aanwezig, net als de krik, het handvat , de wielmoersleutel, het reservewiel en nog veel meer. De eigenaar heeft zelfs nog de originele banden, met de dubbel gekruiste vlaggen van de Corvette op de zijwanden. Er wordt zelfs gezegd dat dit een van de vijf sets is die ooit zijn geproduceerd. Waarschijnlijk is het zelfs de enige die tot op heden is overgebleven. Kortom, het is in alle opzichten een unieke oldtimer.

Volledig gerestaureerd

De Corvette Super Sport is nu volledig gerestaureerd en verkeert in een absolute nieuwstaat. Dat bleef niet onopgemerkt. Zo heeft de wagen de felbegeerde Heritage Award van de National Corvette Restorers Society in de wacht gesleept, net als de Presentation of Significant Cars Award welke werd uitgereikt tijdens het Amelia Island Concours in 2017. Niet zo gek ook dat deze Corvette voor een flink bedrag onder de hamer ging bij de Mecum’s Kissimmee 2022-veiling. Naar verluidt is de wagen daar verkocht voor het astronomische bedrag van 2 miljoen dollar.