Alhoewel het design niet helemaal op een vogel lijkt is het toch een hele leipe ‘drone.’ Tenminste, als je dit nieuwe luchtgevaarte nog onder de naam ‘drone’ mag noemen. Drones zien we tegenwoordig in verschillende maten en vormen, maar de MetaFly is toch een stuk toffer dan de gemiddelde drone.

MetaFly

Al meer dan 50 jaar houden ingenieurs zich bezig met het creëren van een perfect bestuurbare vliegende robotvogel. Het is de Franse ingenieur Edwin van Ruymbeke die het eindelijk voor elkaar heeft gekregen. Hij heeft de MetaFly als Kickstarter project in het leven geroepen en we mogen in september al de eerste robotvogels in de lucht aanschouwen. Het Kickstarter project was zo’n succes dat op het moment van schrijven hij al 421.178 euro heeft opgehaald, terwijl het doel op 30.000 euro stond! Dat doel werd tevens binnen 11 uur al behaald.

MetaFly Bestuurbare vliegende robotvogel drone

Niet je alledaagse drone

De MetaFly is eigenlijk een soort van dé ultieme drone, waarbij een drone afhankelijk is van zijn propellers is de MetaFly net zoals alle andere gevleugelde beesten afhankelijk van zijn vleugels. Hiermee is deze vliegende robotvogel instaat om zeer accuraat in kleine ruimtes te vliegen met een snelheid van maximaal 18 kilometer per uur. Het fijne van deze robotvogel is dat hij met slechts 12 minuten volledig is opgeladen, hiermee kan je er vervolgens 8 minuten mee vliegen tot een hoogte van 100 meter. Hij weegt onder de 10 gram wat zeer licht is, maar fragiel is hij zeker niet. Dit komt mede door zijn elastische helm, poten en vleugels.

Kickstarter

We komen regelmatig toffe Kickstarter projecten tegen, maar deze is toch wel een van de tofste. Net zoals bij anderen Kickstarter projecten moet je er soms wel snel bij zijn anders pis je naast de boot en dat is natuurlijk doodzonde. Je kan jouw eigen bestuurbare vliegende robotvogel al voor 69 euro reserveren bij Kickstarter.