De een noemt het een avontuurtje, een one-night stand, een scharrelwip of een eennachtsproject. Het komt allemaal op het zelfde neer: seks zonder enige verbintenis. Geen relatie, maar gewoon seks hebben vanwege de seks. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: dat is best lekker. Het grote voordeel is natuurlijk dat je geen lange versierpoging hoeft te ondernemen om je doel te bereiken: je wilt immers beiden hetzelfde. Dat wil niet zeggen dat je er zonder voorbereiding aan moet beginnen. Vijf eenvoudige regels zorgen ervoor dat je avontuurtje perfect verloopt.

Condooms zijn een garantie op succes bij een one-night stand

De kans is groot dat je niet direct transparant zult zijn wat betreft je eerdere avonturen. Ook van je tijdelijk partner hoef je geen openheid te verwachten op dat punt. Kortom, je zult zelf voor condooms moeten zorgen om enige narigheid te voorkomen. Wil je het echt slim aanpakken, zorg dan dat je er meer dan één rubbertje bij je hebt. Hoe gek het ook klinkt, met condooms op zak heb je gewoon meer kans op succes.

Hou je koppie erbij

Ook al ben je van plan je seksuele avontuurtje te beperken tot slechts één avond of een nacht, zorg er wel voor je voldoende aandacht besteed aan je partner. Niks is zo vervelend als een mobiele telefoon die afgaat tijdens de seks. Ook je WhatsApp berichten zijn lang niet zo belangrijk als dat ene moment met de dame die je zover hebt gekregen om met jou het bed te delen. Kortom, zorg ervoor dat je de aandacht niet verliest en geef haar de aandacht die ze op dat moment verdient. Wordt het voor jou ook alleen maar leuker van.

one-night stand

Glijmiddel is onontbeerlijk

Hoe graag je ook wil dat alles goed, soepel en vlot verloopt, de realiteit is vaak heel anders. Zeker met een one-night stand is het verstandig om je goed voor te bereiden. Zelfs als je niet op stap gaat met het idee om te scoren, dan nog is het raadzaam om glijmiddel in huis te hebben. Het is namelijk geen vaststaand gegeven dat moeder natuur ervoor zorgt dat alles perfect verloopt, dus met een beetje hulp uit een potje of een tube is niks mis.

Heel belangrijk: toestemming

Wellicht het belangrijkste onderdeel: zorg ervoor dat je tijdelijke partner het ook echt wil. Dat wil overigens niet zeggen dat je bij elke nieuwe handeling moet vragen of ze het leuk of lekker vindt, maar ga er niet automatisch van uit dat alles zomaar goed is. Uiteindelijk gaat het bij casual seks ook om de ervaring voor beiden. Kortom, let niet alleen op wat je partner zegt, maar heb ook aandacht voor haar lichaamstaal. Doe je dat goed, dan is de kans op een perfect avontuur alleen maar groter.

one-night stand

Communiceer duidelijk

Alhoewel een one-night stand natuurlijk gebeurt vanuit de intentie om slechts eenmalig seks te hebben, kan het natuurlijk zo zijn dat er toch iets meer gebeurt. Ben je van plan om de seks te zien als startpunt van iets meer, communiceer dat dan duidelijk. Het is namelijk zelden zo dat je partner daar ook voor open staat en gebruik het geluk wat je die ene nacht dus hebt niet als opstapje naar meer, tenzij je zeker weet dat het ook de wens van de ander is. Dat geldt ook andersom. Merk je dat zij eigenlijk wel vaker wil afspreken, zeg dan duidelijk dat zoiets niet jouw wens is. Ga dus geen dingen beloven die je niet waar kunt maken.