De chatdienst met wereldwijd meer dan 2 miljard gebruikers blijft groeien en innoveren. Waar het in de begintijden nog slechts simpele berichtjes met een paar emoji’s erbij waren is het nu veel groter. In de loop van de jaren kwamen er meer en meer functies bij en ondertussen is er veel mee te doen. Maar zelfs voor de mensen die dagelijks uren met anderen chatten zijn er nog een paar Whatsapp trucs die het uitlichten waard zijn. Wie weet kende je er één nog niet en maakt het het appen nóg relaxter.

Whatsapp trucs: Meest gebruikte chats

Met wie praat jij het meest? Dit is gemakkelijk terug te vinden in de app. Als je naar Instellingen gaat, kun je via ‘Data en Opslag’ naar ‘Opslag’. Dan kun je per contact zien hoeveel data aan berichten je binnen hebt gekregen. Aan de hand daarvan kun je dus zien welke gesprekken het meeste binnenhalen en dus het meest intensief gebruikt worden. Zo weet je precies of het je meisje, je beste maat of toch je moeder is die je de meeste berichten stuurt.

Whatsapp Web

Jazeker, misschien ken je dit deel van de Whatsapp trucs al, maar de chat-app is niet alleen voor op je telefoon. Als je naar web.whatsapp.com op je laptop of desktop gaat kun je de website verbinden met je telefoon. Zo gebruik je de app hetzelfde, maar dan op je laptop. Zeker in het geval van lange berichten is het ideaal een écht toetsenbord te hebben in plaats van et klooien met je telefoon.

whatsapp trucs

Datagebruik

Een hele massa aan berichten gebruikt meer data dan je denkt. Je kunt gemakkelijk checken hoeveel data aan berichten, foto’s video’s en meer je binnenhaalt. Als je via Instellingen naar ‘Data gebruik’ en dan naar ‘Netwerk gebruik’ gaat kun je zien hoeveel berichten je hebt verzonden en ontvangen. Daar zie je dus ook hoeveel data dat gekost heeft.

Wil je het dataverbruik nou verminderen? Dan kun je instellen dat de app niet meer automatisch bestanden downloadt. Als je via de instellingen naar ‘Data en opslag’ gaat, kun je via ‘Media Auto-Download’ het automatisch downloaden van foto’s en video’s uitzetten. Dat bespaart je een hoop internet. Als je met wifi bent verbonden downloadt hij nog wel automatisch, maar dat kost je niks.

(video)bellen

Een relatief nieuwe functie tussen de Whatsapp Trucs is het bellen en videobellen. In een chat met een persoon die je het icoontje van een telefoon, waarbij je zonder belminuten te gebruiken met iemand kunt bellen. Dit kost je echter wel internet. Als je op het cameraatje klikt kun je, je raadt het niet, videobellen. Facetime, Skype, maar dan voor iedereen met WhatsApp, ongeacht je telefoonmerk.

whatsapp trucs

Binnen een gesprek zoeken

Als je nou iets, ooit, gezegd hebt, maar je weet niet meer wanneer of waar, kun je dat gewoon terugzoeken. De zoekbalk in je overzicht van gesprekken kende je waarschijnlijk al. Maar je kunt ook zoeken binnen een chat! Als je in een gesprek naar de opties kijkt, staat er ook een mogelijkheid op ‘zoeken’. Typ hetgeen in wat jij denkt dat je ongeveer hebt gezegd, en het wordt voor je opgezocht tot het einde van de chatgeschiedenis. Kun jij gemakkelijk je gelijk halen zonder dat het je uren aan scrollen kost.

Verwijderde berichten teruglezen

Je weet ondertussen vast al wel hoe je een bericht weer moet verwijderen. Als je spijt hebt, tik je iets langer op dat bericht en druk je op verwijderen. Maar als iemand anders dit nou bij jou doet wil je vaak toch wel zien waar je gesprekspartner spijt van had. Één van de leukste Whatsapp trucs is dan ook dat je dit alsnog kunt terugzien, als je op tijd bent tenminste. In ons eerdere artikel wordt het uitgebreid uitgelegd, maar de onderstaande video is in principe duidelijk.