Ook in 2021 blijven bedrijven onderzoek doen naar de betrouwbaarheid van automerken. Het toonaangevende bedrijf J.D. Power doet jaarlijks onderzoek naar wat de meest betrouwbare automerken zijn. Daar doen sommige merken goede zaken, maar vallen er ook een paar gruwelijk door de mand.

Onderzoek naar automerken

Bij J.D. Power hebben ze gekeken naar het aantal problemen per 100 auto’s dat een merk, gemeld krijgt. En het gemiddelde ligt hoger dan je zou denken. Dat ligt namelijk op 121, wat betekent dat 100 auto’s van een merk gemiddeld voor 121 problemen zorgen. Dit gaat over auto’s van tot drie jaar oud, om ervoor te zorgen dat echt gekeken wordt naar betrouwbare automerken op de langere termijn.

De meest betrouwbare automerken

Uit de resultaten van het onderzoek kunnen we verschillende dingen opmaken. Zo blijkt dat Aziatische automerken het meest betrouwbaar zijn, met bij de Koreaanse merken gemiddeld ‘slechts’ 99 problemen per 100 auto’s. De Japanners hebben gemiddeld 118 problemen. De Amerikaanse merken komen daarna met 126, en de Europese automerken zijn de minst betrouwbaar met gemiddeld 131 problemen per 100 auto’s.

betrouwbare automerken

Als we naar afzonderlijke merken gaan kijken, is er een top-3 die bestaat uit Lexus, Porsche en Kia. Laatstgenoemde heeft de derde plek met gemiddeld 97, Porsche heeft er 86 en Lexus slechts 81. Maar ook merken als Toyota, Buick, Cadillac, Hyundai en ook BMW-auto’s zitten onder het gemiddelde van 121 problemen per 100 auto’s.

De minst betrouwbare automerken

Waar de glorieuze winnaars blij zijn met het opkrikken van hun imago, zijn er ook verliezers in dit veld. Zo zijn er veel merken die onder het gemiddelde vallen, zoals Audi, Volkswagen en ook Volvo. Maar de minst betrouwbare automerken zijn toch echt meer van de luxe categorie. De sportieve merken Jaguar, Alfa Romeo en Land Rover bungelen onderaan met slechte cijfers. Jaguar heeft 186 problemen per 100 auto’s, Alfa Romeo staat op 196 en Land Rover is verreweg het minst betrouwbaar met 244 problemen.

aantrekkelijke auto's

Als je graag betrouwbare automerken wilt hoef je daar dus niet per se naar te kijken, maar Land Rover heeft wel hele mooie en bizarre auto’s die je stiekem toch wel voor de deur wil hebben. Iets vaker naar de garage gaan hoort er dan wel bij helaas.