De geruchten wat betreft de Formule 1 draait overuren nu Honda zich terugtrekt uit de koningsklasse. Dat Red Bull daardoor een probleem heeft is overduidelijk, maar de kans voor Max Verstappen om juist daardoor een echte gooi te doen naar de wereldtitel is, hoe vreemd het ook klinkt, alleen maar toegenomen. De Nederlander kan nu in theorie het meest begeerde stoeltje in de Formule gaan pakken.

Max Verstappen mag weg bij Red Bull?

Voor Red Bull Racing zijn er na het wegvallen van Honda simpelweg drie mogelijkheden: een motor van Mercedes, Ferrari of Renault. Elke andere optie is vanwege het gebrek aan voldoende motorvermogen niet serieus te nemen. Mercedes valt in ieder geval al af. Ten eerste heeft men weinig trek om de directe concurrent een motor te leveren die sterk genoeg om competitief te zijn. Over Ferrari kunnen we ook kort zijn: het zou een flinke stap terug zijn voor Red Bull Racing. De Italianen spelen sinds het vermoedelijke gesjoemel van de brandstoftoevoer geen rol van betekenis meer. Als laatste blijft Renault over. Daar zit nog behoorlijk veel oud zeer en een lijmpoging zien meeste insiders niet zitten. Daarnaast is het de vraag of Renault überhaupt een motor kan leveren die de ambitie van Red Bull kan verwezenlijken.

Red Bull mag hopen op een wonder

Tenzij er dus een klein wonder gebeurt blijven de donkere wolken dus boven de Oostenrijkse racestal hangen. De vraag is dus wat dit voor de Limburger betekent. In dat geval is zijn contract bijzonder interessant. Hij mag namelijk Red Bull verlaten als het team hem geen competitieve motor kan bieden. In dit geval is het een simpele rekensom. Max geen goede motor betekent simpelweg dat hij vrij is om te gaan en te staan waar hij wenst te zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Max Verstappen is enorm gewild

Geen strijdlustige aard van de 22-jarige coureur en het onmiskenbare talent hoeft hij niet bang te zijn om werkeloos langs de kant te moeten staan. Hij heeft in feite de teams voor het uitkiezen en opvallend genoeg zijn de contacten tussen hem en Lewis Hamilton goed te noemen. Daar komt bij dat het contract van Bottas in 2021 afloopt. De Fin zal geen kans krijgen om wereldkampioen te worden en is dus veroordeelt tot een bijrol. Niet leuk voor hem, maar de Fin kan, met alle respect, geen tegengas geven aan het geweld van de Brit. Het wordt nog leuker. In een recent interview zei de wereldkampioen van 2009, Jenson Button, dat Lewis graag een teamgenoot wil hebben die hem weerstand kan bieden. De Brit presteert nu eenmaal beter onder druk en als er iets in de laatste GP’s afwezig was, dan was het dat wel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Verstappen in een Mercedes?

Uiteraard zou het mooi zijn om Verstappen in een Mercedes te zien strijden om pole position en uiteindelijk om de winst in elke GP, maar is dat realistisch? Er zijn immers meer talentvolle coureurs die het in zich hebben om wereldkampioen te worden. Denk aan Charles Leclerc bijvoorbeeld en Williams coureur George Russell. Wat in dat geval voor Max pleit is zijn ervaring. Mercedes wil daarnaast graag de dominante positie in de Formule 1 behouden en kan daarom het talent en de drive van Max om races te winnen goed gebruiken. Het is nog maar de vraag welke stappen Red Bull en Max zullen nemen,