Als topsporter in de hoogste segmenten van je sport valt er veel geld te verdienen. Niet alleen het prijzengeld is een grote inkomstenbron, maar ook sponsoren, kleding en muziek kunnen je dankzij je bekendheid veel geld opleveren. Nu blijkt dat de rijkste Britse sporter van dit jaar uit de Formule 1 komt: Lewis Hamilton heeft flink wat bijgeschreven op zijn rekening.

Het vermogen van Lewis Hamilton

Het zijn bizarre cijfers om naar te kijken, maar F1 coureur Lewis Hamilton heeft volgens de Britse krant Sunday Times een vermogen van 224 miljoen pond. Omgerekend naar onze munt is dat 253 miljoen euro. Dat is een stuk meer dan vorig jaar, toen hij 211 miljoen op de bank had staan. Dat betekent dat hij dit jaar 42 miljoen euro heeft mogen bijschrijven. Hiermee passeert hij David Beckham als rijkste sporter ooit in Groot-Brittannië. Het record van de voetballer stond op een vermogen van 226 miljoen. Daar is Lewis Hamilton dus ruim overheen.

Formule 1 is een geldmachine

Dat Lewis Hamilton en überhaupt coureurs in de Formule 1 zoveel verdienen is niet toevallig. De miljoenen die erheen stromen komen dankzij de enorme aandacht die het wereldwijd krijgt bij een relatief kleine groep terecht. Als je het vergelijkt met de rijkste voetballers, zijn dat een stuk kleinere bedragen. Natuurlijk is het nog steeds erg veel geld, maar de Formule 1 is nóg lucratiever.

Dat komt mede doordat het geld dat de sector verdient, over minder mensen verdeeld hoeft te worden. Bij een voetbalwedstrijd heb je 22 spelers op het veld staan, met nog een hele club inclusief andere spelers en staf eromheen. Bij een Formule 1-race staan er 20 auto’s aan de start en dat is de volledige competitie voor het hele seizoen.

Verschuivingen binnen de Formule 1

Binnen de Formule 1 vinden er momenteel nogal wat verschuivingen plaats op het gebied van contracten en betalingen. Zo is Sebastian Vettel vertrokken bij Ferrari en nu blijkt dat Carlos Sainz Jr. zijn opvolger wordt daar. De plek die vrijkomt bij McLaren door het vertrek van Sainz wordt dan weer naar alle waarschijnlijkheid opgevuld door Daniel Ricciardo. Wie weet worden hier nog verdere salarisrecords verbroken.