Sebastian Vettel is vertrokken bij Ferrari. De onderhandelingen over een nieuw contract leverden niets op en leidden tot het vertrek van de coureur bij de renstal. In de Formule 1-wereld is er sinds het moment dat dat bekend werd volop gespeculeerd over een mogelijke opvolger die in de wagen van Vettel moet gaan rijden. Nu lijkt de opvolger van Vettel al na 24 uur na het vertrek bekend.

De opvolger van Vettel

Iedereen had er zijn eigen theorie over; een verrassende overstap van Max Verstappen, Sainz of toch Ricciardo? De geruchten worden steeds sterker dat de laatstgenoemde Australiër na dit jaar vertrekt naar McLaren, dus die valt af.

View this post on Instagram

P1! #pole

A post shared by Sebastian Vettel (@vettelofficial) on

Onze Verstappen zit voorlopig gebakken bij Red Bull, dat die gaat verkassen is geen optie. Dan blijven er nog een paar goede kanshebbers over voor deze felbegeerde plek. Nu blijkt dat Carlos Sainz Jr. de opvolger van Vettel gaat worden en in zijn plek de rondjes gaat rijden.

View this post on Instagram

1st 1ST!🇬🇧

A post shared by Sebastian Vettel (@vettelofficial) on

Veilige keuze

Voor de Italianen bij Ferrari lijkt het een veilige keuze dat Sainz de opvolger van Vettel wordt. Sainz is dan geen coureur die een levensgrote kans maakt op het kampioenschap, maar hij kan zeker wel om de punten meedoen. Op die manier kunnen ze op breder gebied stevige concurrentie bieden tegen Mercedes en Red Bull.

Waarschijnlijk gaat Ferrari nog deze week officieel bekendmaken dat Carlos Sainz Jr. de nieuwe man in het team-Ferrari is. Sainz staat nu nog bij McLaren onder contract, maar dat loopt dit seizoen af. Voor hem is het dan ook geen slechte keuze om de overstap te maken naar de Italianen.

Stoelendans

Dankzij het vertrek van Sebastian Vettel zijn er verschuivingen binnen de Formule 1-wereld ontstaan. Sainz vertrekt bij McLaren als opvolger van Vettel, waardoor bij de Britten een plek vrijkomt. Die plek zal dan weer opgevuld worden door Daniel Ricciardo, die van Renault overkomt. Waar Vettel zelf naartoe gaat is nog niet duidelijk, maar we weten dan weer wel wat er met zijn oude bolide gebeurt.