Tussen alle Avengers 4 gekte door komt Disney met nog meer dik Marvel nieuws. Volgend jaar is het Marvel Universum in Disneyland Parijs te zien. Nu Disney steeds meer rechten en filmstudio’s opkoopt ziet het attractiepark mogelijkheid voor uitbreiding. We zien Micky al verkleed als Han-Solo en Goofy als Darth Vader (Google het maar), maar nu wilt het park deze filmreeksen waardig integreren. Er komt een deel voor Frozen, Star Wars en Marvel.

Marvel Universum in Disneyland Parijs

Met een bedrag van 2 miljard gaat Disney de Marvel helden tot leven brengen. Dit doen ze met zowel overdekte als open lucht attracties en shows. De nieuwste technologie wordt gebruikt om de ervaring zo realistisch en onvergetelijk mogelijk te maken. Met deze nieuwe uitbreiding hoopt het park dat Disneyland Parijs een verplicht bezoek wordt bij vakantie naar de aangrenzende stad. Robert Iger – hoofd uitvoerende van het project – heeft er het volgende over te zeggen:

‘Dit park is de grootste toeristische trekpleister binnen Europa. Het plan voor expansie die we vandaag onthullen gaat nog meer van onze geliefde personages en ongeëvenaarde verhaallijnen naar het park brengen. Zo creëren we nieuwe landen, attracties en vermaak dat de ervaring van de bezoeker zal vergroten en nieuwe mogelijkheid biedt in deze veelzijdige regio.’

Marvel Universum in Disneyland Parijs gewoonvoorhem 1

Volgend jaar kunnen we voet zetten in de nieuwe gedeeltes van het themapark. 2020 hoopt Disney de verbouwing helemaal af te hebben.

Overlijden Stan Lee

Bij het horen van dit nieuws kunnen we niet anders dan weer stilstaan bij het overlijden van Marvel’s grootste superheld Stan Lee. Zonder deze grootheid zou het Marvel Universum nooit hebben bestaan. Lee wordt nog altijd gemist door zijn collega’s en fans. Dat zijn personages straks een vaste plek krijgen in Europa’s bekendste themapark laat weten dat hij niet snel uit onze cultuur zal verdwijnen. In de onderstaande video denkt Marvel terug aan Lee.