De liefde voor auto’s is een bijzondere. Een vierwieler, oorspronkelijk ontwikkeld voor praktisch vervoer is al lang niet meer alleen dat. Ja, een auto is een vervoersmiddel, maar het is net zo goed een statussymbool, een droomobject of een ultieme fantasie. Om in kaart te brengen wat voor ons Nederlanders nu écht de auto der auto’s is, zo’n exemplaar waarin je een keer moet hebben gereden in je leven, deed Marktplaats het volgende onderzoek.

Marktplaats, een occasion-walhalla

Concreet op zoek naar een nieuwe wagen, of simpelweg nieuwsgierig naar het aanbod: je hebt vast wel eens op Marktplaats door de occasions gescrold. Met jou doen ruim 2,7 miljoen anderen dit iedere maand. Een aanbod van Fiat Panda’s, dikke BMW’s en loeisnelle Audi’s: alles is er te vinden in dit occasion Walhalla. Om in kaart te brengen wat voor ons Nederlanders nou écht de droomauto’s zijn sloeg Marktplaats de handen ineen met Panelwizard. Dit zijn de bevindingen die zij deden.

Hollanders: hoe sneller hoe beter

Wanneer we kijken naar de algemene voorkeur van de inwoners van Nederland wordt er meteen duidelijk: we houden van snelheid. Of in ieder geval van wagens die over snelheid beschikken. Dat we er op onze 100 km/u- wegen niets aan hebben lijkt onze dromen niet in de weg te staan. Hoe sneller, hoe krachtiger, hoe beter. Op een absolute eerste plek vinden we -hoe kan het ook anders- de Audi RS6. Hier hoeven we niet veel woorden aan vuil te maken, het onderzoek bewijst maar weer dat deze wolf in schaapskleren een ultieme droomwagen is. De RS6 wordt gevolgd door een Mini Cooper S, een Audi R8, de BMW M5 en een Volkwagen Golf GTI.

marktplaats

His and Hers: de verschillen

Leuk die algemene lijst, maar bij het lezen hebben we al een beetje het gevoel dat de Mini Cooper S er niet in staat door de vele mannelijke stemmen. En dat klopt. Marktplaats keek ook naar de verschillen tussen man en vrouw. Als vrouwen het voor het zeggen hebben wat betreft de vulling van de oprit, staat de Mini Cooper S bovenaan (daar komt ‘ie vandaan). Kijken we naar mannen, dan zien we de RS6 op plek 1. Twee exemplaren die er bij mannen in staan maar de algemene top 5 niet halen, zijn de Bugatti Chiron op 4 en de Bentley Continental op 5.

marktplaats

Van Grunn tot Mestreech

Why stop there, moeten Marktplaats en Panelwizard hebben gedacht. Naast de verschillen tussen man en vrouw brachten ze ook nog even voor ons in kaart wat de verschillen zijn per provincie. Zo blijkt dat de liefde voor de Audi RS6 groot is, maar in Flevoland niet echt van de grond komt. Niet alleen staat het scheurijzer hier niet op één, hij staat niet eens in de top vijf.  Ben jij benieuwd wat er in jouw provincie als de droomauto bestempeld wordt? Check dan de statistieken hieronder.

marktplaats