Oktober belooft een mooie maand te worden voor alle Netflix liefhebbers. Het wordt buiten kouder en een avondje het terras op zit er daarom niet meer in. Een avondje bank hangen en een goede serie daarentegen, is het helemaal! Zowel Suburra als Mindhunter zijn echte mannen series.

Suburra – 1o oktober

Eerder schreven wij over deze 5 gangster series die zeker het kijken waard zijn. Voor iedereen die Gomorra, nummer #2 uit die lijst, al gezien heeft is Suburra niets nieuws.

Een donkere serie die verteld over alle maffiapraktijken in Italie. De serie volgt drie gasten die aan het begin staan van hun maffia”carrière”. De buitenwijken in Rome worden geterroriseerd door verschillende maffiafamilies, die je op zich wel kunt vergelijken met de drugskartels. Geweld barst om de haverklap los, omdat leden en buitenstaanders zich niet houden aan de harde regels van de de maffia organisaties. Familie intriges, ongekend geweld, wapens, drugs en meer vergemakkelijken deze situatie niet.

Mindhunter – 13 oktober

How do we get ahead of crazy, if we don’t know how crazy thinks?“, dat is de vraag die leidend is voor de nieuwe Netflix serie van David Fincher. De producer heeft het boek van Mark Olshaker en John E. Douglas genaamd ‘Mind Hunter: Inside FBI’s Elite serial Crime Unit’ naar het kleine scherm gebracht, al kunnen we je tot 13 oktober alleen maar entertainen met wat subliem trailerwerk.

Het verhaal speelt zich af in 1979 waarin twee FBI agenten, gespeeld door Jonathan Groff en Holt McCallany, worden gevolgd wanneer zij in de geest van gevangengenomen seriemoordenaars willen komen, om lopende zaken op te lossen.Nu je de trailer hebt gezien zul je met Fincher’s film-CV in je achterhoofd vast denken aan True Detective – in seizoen één lijkt het er in ieder geval op.