Iedere maand voorzien we jullie van een lijst aan nieuwe barretjes, gezellige restaurants en hotspots die wij onlangs hebben ontdekt. Deze maand sprongen er drie totaal verschillende restaurants uit. Behalve heel lekker eten en een tof concept hebben ze niets met elkaar gemeen. Benieuwd waar jij de volende keer in Amsterdam moet eten? Check het hieronder.

The Uptown Meat Club

Het restaurant ligt aan de van Baerlestraat op een steenworp afstand van het Vondelpark en de naam verraadt stiekem alles al; het restaurant is gespecialiseerd in vlees. Al het vlees op de kaart komt van dubbeldoel-koeien, wat naast een gaaf scrabble woord ook een mooi concept is. Het dubbele doel zit hem in het feit dat de koeien eerst als melkkoe door het leven gaan en vervolgens pas vleeskoe worden. Mooi duurzaam en met bijzonder lekker vlees als resultaat.

the uptown meatclub gewoonvoorhem 1

Staan alle natte dromen van de vleesliefhebber. Klassiekers als tartaar en carpaccio, verrassende gerechten als gerookte ribeye met chocolade en hoofdgerechten variërend van hamburgers, ossenhaas en ribeye tot de meer onbekende diamond steak en picanha.

Wij aten bijvoorbeeld sinds tijden weer eens een carpaccio en die smaakte als ouderwets goed en deze zouden wij dan ook aanraden bij alle carpaccio-liefhebbers van Nederland. Erbij dronken wij een Zifandel van Francis Coppola, oftewel de maker van de Godfather. The Uptown Meat Club is een waar vleesch-walhalla voor carnivoren. Bon Appétit!

Locatie: Van Baerlestraat 7, Amsterdam
Website: The Uptown Meat Club

Toni Loco

The Entourage Group opende op vrijdag 12 oktober Toni’s deuren, dichtbij het geliefde Izakaya en op loopafstand van burger hotspot The Butcher. Bij binnenkomst in het retro-restaurant heb je gelijk door dat je goed zit, je valt namelijk met je neus in de boter pizza. Gigantische 50 centimeter pizza’s staan uitgestalt, waardoor je direct trek hebt. Tijdens het wachten kun je kijken hoe je pizza bereid wordt en dat onder het genot van een glaasje champagne, een fris biertje of een non-alcoholische versnapering.

Toni Loco amsterdam restaurant hotspot

In het hart van de zaak is waar het allemaal gebeurt: de – bijna heilige – keuken. Toni kiest alleen de beste ingrediënten en strikt authentieke toppings met verse tomatensaus en geraspte mozzarella. Toni doesn’t mess around with what’s right. Traditionele pizza’s worden geserveerd met een moderne twist. Get ready voor een scala aan nieuwe smaken; van sesam crust tot aan groene pizza. Maar uiteraard mogen de classics bij Toni ook niet ontbreken: Bianca, Rosa en Olivo.

Toni Loco amsterdam restaurant hotspot

Toni Loco serveert een unieke selectie van ambachtelijke drankjes zoals speciaalbier, een selectie wijnen van over de hele wereld en high-end champagnes. Om je Italiaanse diner ervaring compleet te maken, serveert Toni ook eigengemaakt softijs.

Locatie: Albert Cuypstraat 59, Amsterdam
Website: Toni Loco

MILK

Popcultuurpodium de Melkweg heeft deze week de deuren van haar eigen café/restaurant MILK geopend aan de Marnixstraat Het café/restaurant, waarvan het interieur geïnspireerd is door het American diner concept, is de hele dag geopend voor lunch, borrel en diner. Er worden seizoensgebonden gerechten geserveerd met Aziatische invloeden.

Doordat MILK de gehele dag geopend is, biedt het niet alleen een plek voor bezoekers of artiesten van de Melkweg, maar ook voor andere gasten. MILK deelt de ingang en openingstijden met de Melkweg Expo. In deze expositieruimte wordt werk van jong talent op een laagdrempelige manier gepresenteerd aan een divers publiek. De directe verbinding met het café/restaurant maakt het mogelijk om een borrel of diner te combineren met een bezoek aan de lopende expositie, welke gratis toegankelijk is.

De keuken, onder leiding van chef-kok Jermaine Liesdek (Supperclub, Holland Casino en Daalder), serveert seizoensgebonden gerechten die geïnspireerd zijn op de Aziatische keuken. Deze gerechten worden bereid met moderne kooktechnieken. MILK maakt zoveel mogelijk gebruik van lokale producten als brood, vis, vlees, groente en gedistilleerde dranken en wijnen. Het assortiment op de kaart (te denken aan een Galaxy Burger) is daarnaast veelal biologisch en zal om de drie maanden wisselen waardoor de bezoeker keer op keer verrast wordt.

Locatie: Marnixstraat 409, Amsterdam
Website: MILK