Er zijn van die echte ouderwetse mannen-activiteiten die perfect zijn om te doen met een vriendengroep of keihard bedrijfsuitje. Ben je met een stelletje vrienden die een beetje van een vette activiteit houden, dan hebben we een paar tips voor je. Zeker met lekker weer is het ideaal om samen erop uit te gaan, met een passend biertje achteraf.

5 toffe mannen-activiteiten

Puur ter inspiratie helpen we je graag een eindje op weg. Voor in de weekeinden of in vakanties is het leuk om een paar activiteiten op voorraad te hebben. Mocht iemand dan vragen of je nog iets leuks weet om te doen, dan schud je deze zo uit je mouw. En het zijn ook nog eens keiharde mannen activiteiten die iedereen waarschijnlijk vet vindt.

1. Surfen

De zon schijnt door een blauwe lucht op het strand. Er staat wind, maar het is niet koud. De golven slaan op het water en maken het niet heel geschikt om te zwemmen. Maar dan komen jij en je vrienden als ware goden aangerend met jullie surfplanken. Het trotseren van de golven in de zomermaanden is één van de leukste dingen om te doen. Je kunt ook een cursus surfen nemen of zelfs op surfcamp. En in de winter zijn er indoor surfbanen voor de echte liefhebbers, maar met een wetsuit de zee in kan ook. Mits je een echte diehard bent natuurlijk.

mannen activiteiten

2. Pijl en boog schieten

Als Robin Hood met je pijl de roos proberen te raken. Het is een klassieke en één van de oudste mannen activiteiten die er is. Een wedstrijdje is daarom niet te misstaan en de techniek leren kan lastiger zijn dan het lijkt. Je hebt verschillende soorten versies van pijl en boog schieten, maar allemaal zijn ze het proberen waard.

3. Mountainbiken

In de bossen of op het strand, met modder op je gezicht. Zie je het al voor je? Mountainbiken is fysiek, ruig en snel. De perfecte manier om een flinke rush adrenaline te krijgen en ook nog eens een goede workout te pakken. En het kan op veel locaties in Nederland, want op veel plekken is wel een geschikt bos in de buurt met paden om te mountainbiken. We hebben de leukste mountainbike-routes van Nederland voor je op een rij gezet.

mannen activiteiten

4. Racen op een circuit

Je kunt wel racen in die kleine kartwagentjes, maar dat doe je op een kinderfeestje ook. Daarom is écht racen meer één van de mannen activiteiten, waar je in een grote auto op een circuit rondrijdt. Er zijn cursussen voor op verschillende plekken. Ook in Zandvoort kun je net als Max Verstappen komend seizoen rondscheuren met je vrienden.

5. Kleiduivenschieten

Dit is meer één van de ouderwetse mannen activiteiten die je als een Peaky Blinder met een pistool laat schieten. Een gezellige ervaring en spannende test voor jouw skills met een geweer. Wie schiet de meeste schoteltjes raak? Zeker geen sport voor ouwe lullen, als je het een beetje kunt.