Als je de naam Max Verstappen hoort dan denk je aan Formule 1-races, hoge klasseringen en Red Bull. Dat het succes hem niet is komen aanwaaien is logisch, de jonge Nederlander heeft er hard voor moeten werken. Toch bestaat zijn carrière niet alleen uit successen. Zelfs een coureur als Verstappen maak fouten. Deze misser spant voor hem de kroon en noemt hij zijn grootste F1-blunder tot dusver.

De grootste blunder van Max Verstappen

Op dit moment is de start van het nieuwe Formule 1-seizoen in volle gang. De nieuwe wagen van Red Bull is gepresenteerd en de coureurs maken zich op voor de strijd. Een van de meest bedenkelijke moment voor de Limburger speelde zich naar eigen zeggen af in 2016. In de Verenigde Staten werd de GP gehouden en Verstappen lag op een vijfde positie. Op dat moment was het behoorlijk spannend, Max kreeg namelijk steeds meer grip op de race en kwam dichter in de buurt van zijn voorliggers. De engineer van Red Bull spoorde de jonge Nederlander aan om wat meer te pushen en vaak is dat het teken dat de coureur naar binnen moet voor een setje nieuwe banden.

Toch geen pitstop

Max reed in zijn enthousiasme de pitstraat in, maar dit bleek een misrekening te zijn. “Aan het einde van die ronde reed ik de pitstraat in en meteen besefte ik ‘oh mijn God, hij heeft nooit gezegd dat ik naar binnen moest komen voor een pitstop. wat heb ik gedaan?’ Max communiceert dit ook netjes via de boordradio en plotseling zag hij de monteurs lichtelijk gestrest rondrennen. De blunder had uiteindelijk weinig om het lijf omdat Max zijn race moest staken. Zijn pitstop bleek dus een inschattingsfout zonder echte gevolgen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Red Bull

Volgens Max was de grote man bij Red Bull, Helmut, behoorlijk pissig. Max was echter zo verstandig om zijn excuses te maken en ruiterlijk te erkennen dat het een enorm stomme fout was. Mogelijk heeft dat hem zijn carrière gered. Mocht je het bewuste incident nog een willen zien, check dan de bewuste tweet.