De echte mountainbike-liefhebber kan zijn hart ophalen in ons kleine kikkerlandje. Nederland staat namelijk bol van de mountainbike-routes. Wij hebben de leukste mountainbike-routes in Nederland op een rijtje gezet.

Leukste mountainbike-routes in Nederland

Nederland is een fietsland, we hebben dan ook tal van mooie fietsroutes. Van een panorama-uitzicht tot de heuvels van Limburg, er is genoeg keuze. Houd je van iets meer actie? Dan pak je natuurlijk de mountainbike. Probeer de volgende keer eens één van de leukste mountainbike-routes in Nederland. We weten zeker dat je een geweldige dag gaat hebben. Is het nou niet zo’n mooi weer, maar wil je er toch op uit met je crossfiets? Probeer dan eens deze overdekte mountainbike-baan. Ook hier vind je de tofste routes voor ieder niveau.

1. Grenspark Kalmthoutse Heide (bijna 100 kilometer in totaal)

Een uniek mountainbike-park die je in de verste verte nergens anders kunt vinden. Onlangs zijn deze leuke mountainbike-routes van bijna 100 kilometer lang in gebruik genomen en het is echt een walhalla voor iedere mountainbike-liefhebber. Verschillende routes die je met het grootste gemak aan elkaar kunt lussen, zorgen voor een geweldige ervaring. Je kunt zelfs een stukje België meepakken. Zeker een aanrader voor de volgende mountainbike-rit.

leukste mountainbike-routes in Nederland

2. Zeddam (26,0 km)

Een unieke mountainbike-route met een continu hoogteverschil. Op het hoogste punt fiets je maar liefst 447 meter hoger dan het laagste punt. Een afwisseling van pittige klimmingen en steile afdalingen maakt dit één van de leukste mountainbike-routes in Nederland. Op de route kun je ook nog precies over de grens met Duitsland rijden.

leuke mountainbike-routes in nederland

3. Almere Braambergen (5,7 km)

Ook in een nieuw stukje Nederland bevindt zich één van de leukste mountainbike-routes van Nederland. In deze korte, maar prachtige mountainbike-route zie je het beste van Flevoland gewoon vanaf je mountainbike.

leukste mountainbike-routes in Nederland

4. Lochem (21,2 km)

Ook de mountainbike-route in Lochem staat zeer hoog aangeschreven. Een behoorlijke pittige route die niet voor iedereen is weggelegd. De route is gelegen in het nationaal landschap ‘De Graafschap’ en dat betekent dat je een prachtige omgeving hebt, maar dat je er ook erg zuinig mee moet omgaan.

leuke mountainbike-routes in Nederland

5. Rijssen (17,9 km)

De laatste, maar zeker niet de minste mountainbike-route is de route langs Rijssen. Een rustig dorpje in het stille Overijssel. Jij kunt dit dorpje op stelten zetten door over de brute mountainbike-route heen te razen. Er is op deze route geen tijd om uit te rusten, want er is geen stuk langer dan 10 meter vlak. Dit betekent continu klimmen, dalen, draaien en keren. In een woord: geweldig.

leukste mountainbike-routes in Nederland