De laatste decennia zijn we flink vooruit gegaan op het gebied van de luchtvaart, maar we zijn er nog lang niet. Vliegende auto’s of zelf bestuurbare jetpacks zien we in de nabije toekomst nog niet verschijnen. Deze man besloot zelf maar aan de slag te gaan en bouwde een ingenieuze drone waarmee hij zelf door de buurt kan vliegen.

Geniale man bouwt een reusachtige drone waarin hij zelf kan vliegen

Reddit-gebruiker MechanicOpposite4455 deelde onlangs een video waarin een onbekende man in zijn eigen drone vliegt. De drone bestaat uit vier grote ‘vleugels’ gemaakt van allerlei kleine propellers. Na een moeizame start stijgt de man uiteindelijk omhoog tot dezelfde hoogte als de eerste etage van zijn huis. De doe-het-zelf-technicus filmt het ook nog vanuit zijn eigen ‘schip’ en landt uiteindelijk weer vlekkeloos op de grond. Bekijk hieronder de geniale video.

Is het een ‘hovercraft’, ‘quadcopter’ of toch een grote drone?

Maar de buren zijn vast een stuk minder blij met deze creatie. De reusachtige drone maakt namelijk enorm veel lawaai. Toch zijn er ook mensen in de reacties verbaasd over hoe deze man het voor elkaar heeft gekregen om zelf te vliegen in een drone. “Het lijkt alsof er allemaal kleine drones in de vleugels zijn verwerkt, knap dat hij ze stuk voor stuk goed heeft afgesteld”. Ook over het woord ‘drone’ valt te discussiĆ«ren. Sommigen noemen dit meer een ‘hovercraft’ of ‘quadcopter’. Hoe dan ook: deze man is een heus genie en wij zijn hartstikke jaloers op deze brute creatie.

Real-life Iron Man

Oh, zeiden we dat jetpacks iets is voor de verre toekomst? Misschien is het dichterbij dan we denken. Onlangs zette iemand namelijk een wereldrecord neer op een atletiekbaan met een (soort van) jetpack. De man vliegt als een malle over de baan en ook de hordes zijn voor hem geen uitdaging. Usain Bolt heeft het nakijken!