Voor de oudere generatie onder ons is de cacao van Droste een waar begrip in Nederland. Het cacaobedrijf dat al sinds 1863 bestaat is bekend van de karakteristieke verpakking van de cacao, en heeft een mooie ouderwetse fabriek. En in die sferen kun je nu wonen, want er is een prachtig grachtenpand van gemaakt.

Grachtenpand van oude Droste-fabriek

Aan het Spaarne in Haarlem staat de voormalige cacaobranderij die gebruikt werd voor de Droste-cacao. Het grachtenpand bevindt zich boven op het terrein van de chocoladefabriek. Een bijzondere plek om te wonen dus, en niet alleen de geschiedenis maakt het zo mooi. Het is namelijk een prachtige woning met 4 woonlagen én met uitzicht over het Spaarne.

De totale woonoppervlakte van dit grachtenpand is 253 vierkante meter. Hiermee woon je in een enorm rijksmonument wat daadwerkelijk geregistreerd staat in het monumentenregister. Het is gebouwd in 1911, midden in de industriële tijd, en dat kun je nog zeer goed terugzien. Toch is het na de verbouwing in 2009 gepromoveerd naar een prachtige loft waar je een flinke som geld voor neerlegt.

grachtenpand

Miljoenenwoning te koop in Haarlem

Voor het grachtenpand in de Droste-fabriek betaal je een passende prijs, die hoort bij een woning met zulke materiële en historische waarde. De vraagprijs is namelijk vanaf €1.885.000. Dat zie je terug in de zeer ruime opstelling die sterk aan de industrie doet denken met het staal en de grote ramen. Hier zijn meerdere luxe badkamers, drie slaapvertrekken en een luxe keuken in verwerkt. Ook heb je een eigen steiger waar je een bootje aan kunt leggen. Daar moet je dan dus nog wel geld voor over hebben na de aanschaf van dit grachtenpand. In Amsterdam zijn de grachtenpanden zelfs nog duurder, dus wellicht is dit een buitenkansje.

grachtenpand

Ben je nou zo’n fan van de ouderwetse Droste-sferen in een industrieel en ouderwets jasje, dan zit je hier goed. Het heeft namelijk toch de moderne invulling die je wilt bij een woning waar je een beetje luxe in wilt. De advertentie op Funda staat nog open en we hebben een selectie van de foto’s voor je uitgelicht. Genieten!

grachtenpand

grachtenpand

grachtenpand