Behalve een mooie vrouw, een dito woning en een snelle wagen is er nog iets wat voor de meeste mannen onmisbaar is. De mancave! Anno 2020 is dat dan ook niet meer dan normaal dat je een eigen plekje hebt waar je even helemaal man kunt zijn. Gewoon een plek om je terug te trekken of juist om met je vrienden te chillen. Dan kun je ervoor kiezen om een leegstaande kamer te herinrichten, veel leuker is het als een architect helemaal los gaat en de ultieme mancave.

Architectenbureau ontwerpt luxe mancave

In de visie van architectbureau NADA studio is de ultieme mancave een vrijstaand gebouw met speelse elementen. Het geheel lijkt te spotten met de natuurwetten en zou zo het decor kunnen vormen voor een nieuwe science-fiction film. Het ‘WTBA huis’ zoals de ontwerpstudio het heeft genoemd past precies in dat beeld. Het is een eigentijdse residentie met één verdieping buiten het dorp Papallacta in Ecuador.

Mancave

Mancave compleet van beton

De met beton beklede woning heeft ondanks de bijzondere uitstraling een grote visuele aantrekkingskracht. Het is, simpel gezegd, een uitdagende combinatie van hout, glas en groene elementen. Samen vormen ze een schril contrast met de omgeving. Het ‘WTBA House’ ligt vlakbij een kleine rivier in het noordelijke berggebied van Ecuador. De mancave ligt in een prachtige omgeving en doet bijna gezellig en intiem aan. Dat laatste is al een prestatie op zich als je beseft dat de woning over tal van terrassen, slaapkamers en keukens beschikt. Kortom ruimte genoeg om je helemaal terug te trekken en gewoon te genieten van het leven. Wat dat laatste betreft: genieten zal geen grote opgave zijn. Het luxe optrekje beschikt over een gigantisch zwembad wat enigszins geïsoleerd van de overige vertrekken is geplaatst. Op die manier voelt alles individueel aan.

Mancave in Equador Mancave

Panoramisch uitzicht vanuit de master suite

De master suite welke zich aan het langgerekte uiteinde van de mancave bevindt heeft tal van moderne designelementen, waaronder een ruime inloopkast, badkamer en grote ramen. Hierdoor ontstaat een onvoorstelbaar mooi panoramisch uitzicht op het water beneden. Ook zo gek op deze brute woningen? Neem dan ook eens een kijkje bij de waanzinnige James Bond woning die is gemaakt door Aston Martin.