Dat opblaasbootje dat je misschien in de schuur hebt liggen, is al een ding om trots op te zijn. En het bootje dat je buurman op het slootje heeft drijven is ook prachtig, maar je moet hem niet naast het jacht van Jeff Bezos houden. Die heeft namelijk een megaluxe jacht met een prijskaartje van zo’n 400 miljoen dollar. Laten we eens en kijkje nemen.

Het luxe jacht van Jeff Bezos

Jeff Bezos is de op één na rijkste man ter wereld. Met een vermogen van meer dan 200 miljard dollar is de (ex) topman van Amazon een rijk man en dat zie je terug in zijn bezittingen. Hij kan zich alles wat de wereld te bieden heeft veroorloven, dus deze jacht was geen moeite voor hem. Het kostte 400 miljoen dollar, maar dan heb je ook zeker wat, want het is een apparaat van 136 meter lang. Dat maakt de jacht van Jeff Bezos het 14e grootste jacht ter wereld. Het is in 2019 gebouwd door het merk Lürssen. Die staan erom bekend enorme en luxe jachten te maken voor de allerrijksten. Dit exemplaar heet The Flying Fox.

jacht van jeff bezos

The Flying Fox tot uw dienst

We hebben het hier echt over een megajacht. Tijd om maar eens te bekijken wat die allemaal te bieden heeft voor Jeff Bezos. Het heeft twee helikopterplatformen, een 12 meter lang zwembad en een spa dat zich over twee verdiepingen bevindt. Hier kun je genieten van een sauna, massagesalon en sportschool.

Ook is er een bioscoop en een crew die 54(!) man sterk is. Zo is er altijd eten, een schoon voordek en heel belangrijk: de juiste koers. De motor van 22.000 pk moet namelijk wel een richting op stuwen. Je kunt in het jacht van Jeff Bezos zelfs met 22 mensen slapen, dus er kunnen wel wat topmannen van Amazon bij een bedrijfsfeestje blijven slapen. Dit alles voor de schappelijke prijs van 400 miljoen dollar, voor Jeff Bezos een koud kunstje natuurlijk. Wat een schip.