Het toppunt van mannelijkheid blijft toch om andere mannen niet af te vallen op hun uiterlijk. Maak voor jezelf dus keuzes over hoe jij voor de dag wil komen in welke situatie. Zo kun jij jezelf vormen en scheren tot waar jij je het prettigst bij voelt. Of het nu je eigen kring, een formeel evenement of date betreft. Maakt dit je nieuwsgierig of heb jij hier nog wat twijfels over? Dan wordt het tijd om hier als mannen onder elkaar over te praten.

Het nut van lichaamshaar

Allereerst moeten we het natuurlijk houden bij de feiten. Zo spelen die vijf miljoen haarzakjes nog steeds een zeer belangrijke rol bij het reguleren van onze lichaamstemperatuur. Lichaamshaar vergemakkelijkt het transpireren, waardoor je lichaam wordt gekoeld. Echter zijn de haren zelf niet verantwoordelijk voor zweet – het is de follikel waar de haren in zitten die zijn verbonden met zweetklieren.

Zodra we de pubertijd ingaan wordt haargroei en -grootte gemoduleerd door hormonen, in het bijzonder androgynen zoals testosteron. Over het algemeen hebben wij mannen hogere testosteronspiegels dan vrouwen, waardoor we meer haargroei hebben. Al die testosteron vergroot tijdens de puberteit de ontwikkeling van haarzakjes op het gezicht, waardoor we al met zichtbare baarden lopen als we die “verantwoordelijkheid” helemaal niet dragen kunnen.

Philips One Blade

Seksuele selectie

Alleen al om de hormonale regeling wordt al snel gedacht dat harige mannen het toppunt van mannelijke aantrekkingskracht zijn, maar is dit wel terecht? Nu we er warmpjes bijzitten hebben wij verschillende functies van ons dierlijk erfgoed simpelweg niet meer nodig, waaronder onze ‘vacht’ tegen de kou.

De reden waarom wij vandaag de dag nog relatief weinig gezichts- en borsthaar hebben baseert zich daarnaast op seksuele selectie die eeuwen geleden al begon. De voorkeur gingen simpelweg uit naar mannen die zich meer verzorgden, om gedoe met ziektes te voorkomen. Minder harige mannen kregen daarom de voorkeur.

Toch, omdat het oog ook wat wil, wordt een bepaalde hoeveelheid haar bij de moderne man zowel aantrekkelijk als mannelijk beschouwd. Zodoende komt de waarheid in het midden te liggen: hou die rug glad, verzorg je baardje, trim je borsthaar tot en met down-under en werk zo nu en dan de oksels bij!

Philips One Blade

De verzorging van lichaamshaar met de Philips OneBlade

We willen natuurlijk niet meerdere apparaten nodig hebben voor het trimmen en scheren van ons lichaam. Goed nieuws: dat is ook helemaal niet nodig. Met de Philips OneBlade Face + Body kun jij jezelf van top tot teen summer ready maken. De OneBlade beschikt zowel over een mesje voor het gezicht als een mesje voor het lichaam. Hierdoor scheert, trimt én stijlt de OneBlade nauwkeurig haren van elke lengte.

Met de 3 opzetbare stoppelkammen (1, 3, en 5 mm) en 1 lichaamskam (3 mm) verzeker jij jezelf van een apparaat waarmee jij jezelf eenvoudig de trends van 2019 kan aanmeten. Bovendien zorgt het dubbele beschermingssysteem ervoor dat jij al jouw haartjes kan aanpakken zonder sneetjes. Wel zo fijn!