Sports

Hamilton ontevreden over auto: ‘Mercedes heeft niet naar mijn adviezen geluisterd’

lewis hamilton auto mercedes advies

Lewis Hamilton heeft een onthulling gedaan bij BBC-radio. Volgens de Formule 1-coureur heeft Mercedes niet naar zijn adviezen geluisterd bij het ontwikkelen van de huidige Formule 1-auto.

Lewis Hamilton: ‘Ik heb op meerder aspecten gewezen’

“Ik heb het afgelopen jaar op meerdere aspecten gewezen”, vertelt Lewis Hamilton in de podcast Chequered Flag van de BBC. “Maar met die informatie is niet veel gedaan. Ik heb in mijn leven in zoveel auto’s gereden dat ik echt wel weet waar ik het over heb. Ik weet wat een auto nodig heeft en ook wat die niet nodig heeft.”

Hoop nog niet opgegeven

Ondanks de teleurstellende openingsrace – de Brit eindigde vijfde – heeft Lewis Hamilton de hoop nog niet opgegeven. “Het gaat erom dat ze toegeven: ‘We hebben niet naar je geluisterd en we zijn niet waar we moeten zijn. We hebben veel werk te doen en kunnen het ons niet veroorloven nog langer te wachten. Dus we moeten aan het werk.”

Vanuit daar moet Mercedes verder, en kan het team, volgens Hamilton, de concurrentie aangaan met Red Bull, het team dat met Max Verstappen (eerste) en Sergio Pérez (tweede) de eerste twee plekken veroverde in Bahrein. “We moeten naar de balans in de bochten kijken, naar alle andere zwakke punten kijken en gewoon als team bij elkaar kruipen”, vervolgt Lewis Hamilton. “Dat is wat we moeten doen. We zijn nog steeds meervoudige wereldkampioenen, weet je? We hebben het deze keer gewoon niet goed gedaan. En ook vorig jaar niet. Maar dat betekent niet dat we geen stappen vooruit meer kunnen zetten.”

Hard hoofd in rooskleurige toekomst

Waar Hamilton nog hoop heeft op verbetering. Lijkt zijn teamgenoot – die zevende eindigde – de handdoek bijna in de ring te gooien. De Brit deed een opmerkelijke voorspelling na afloop van de Grand Prix van Bahrein. “Ik verwacht dat ze (Red Bull, red.) elke race gaan winnen dit seizoen”, vertelde de Brit aan ESPN. “Dat is waar ik nu op wed. Wat zij hebben laten zien, daar zie ik niemand mee wedijveren.”