Er komen de laatste tijd steeds meer bizarre televisies op de markt. Wat dacht je bijvoorbeeld van Sony’s 8K-televisie of ‘The Wall‘ van Samsung? Beide tv’s – hoe geavanceerd dan ook – maken nog steeds gebruik van conventionele technieken. Maar je hebt natuurlijk ook andere vormen van multimedia kijken op je muur. Een beamer komt waarschijnlijk gelijk op in je hoofd, maar wat dacht je van een heuse laser TV? Deze vorm van televisie kijken doet je twijfelen over die normale televisies.

Laser TV

De VAVA 4K Projector werd enige tijd geleden aangeboden op Indiegogo. Daar heeft hij ondertussen zo’n 4.000 procent van zijn doel behaald. Dat is een hele prestatie. De Laser TV maakt gebruik van ALPD 3.0 technologie. Dit is dezelfde technologie dat wordt gebruikt in meer dan 17.000 bioscopen, aldus Team VAVA.

laser tv

Volgens hun krijg je een helderder beeldscherm, een sterker contrast en rijkere kleuren dan ooit tevoren. Je kunt volgens de makers genieten van beelden van bioscoopkwaliteit. Dit allemaal op een scherm van maar liefst 150 inch. Dit is omgerekend zo’n 381 centimeter, maar je hoeft hem niet in te stellen op dat formaat. Hij bezit ook een modus waarin hij beelden vertoont op een formaat van 100 inch, dat is 254 centimeter, nog steeds niet mis.

Baanbrekende specificaties

Wat eigenlijk het unieke van deze Laser TV is dat je hem superdicht tegen de muur kunt zetten. In het geval van 100 inch formaat hoef je hem slechts 18 centimeter van de muur af te plaatsen. Bij 150 inch hoef je hem slechts 42 centimeter van de muur te plaatsen.

Je kijkt met deze Laser TV naar licht dat gereflecteerd is van de muur, in plaats van licht dat direct in je ogen schijnt. De makers beweren dat dit zorgt voor een natuurlijke kijkervaring. Daarbij zou het minder slecht voor je ogen zijn. Maar door zijn 6.000 Lumens aan lichtsterkte kun je zelfs televisie kijken in een kamer met felle verlichting.

laser tv

Om het plaatje compleet te maken kun je maar liefst 25.000 uur genieten van de Laser TV. Dit is 10 keer langer dan bij een gewone beamer het geval zou zijn. O ja, de audio is van Harman Kardon, je hoeft dus geen aparte speakers te kopen. Al zou je dat waarschijnlijk niet meer kunnen nadat je 2,899 dollar hebt betaald voor het ding.