Cars & Bikes

Video: Lando Norris neemt unieke McLaren 765LT Spider in ontvangst

lando norris nieuwe auto 2

De Britse Formule 1-coureur Lando Norris heeft een nieuwe supercar aan zijn indrukwekkende collectie toegevoegd door een op maat gemaakte McLaren 765LT Spider van McLaren Special Operations (MSO) op te halen. In dit artikel bekijken we van dichtbij wat deze limited edition supercar zo bijzonder maakt, inclusief de designelementen die hem onderscheiden van het standaard 765LT-model.

Op maat gemaakte auto voor Lando Norris

In 2021 introduceerde McLaren de 765LT Spider, een op de baan gerichte cabriolet op basis van de populaire 720S. Hoewel het bedrijf al de 750S heeft uitgebracht, gaat de productie van de 765LT Spider door. Lando Norris is een van de gelukkigen die zijn handen op een van deze limited edition voertuigen heeft kunnen leggen en reisde naar Woking, Engeland, om hem op te halen. De auto is één van slechts 765 geproduceerde exemplaren en heeft verschillende unieke kenmerken, waaronder op maat gemaakte functies van MSO.

View post on Instagram
 

Kenmerkende designelementen

De buitenkant van de 765LT Spider is afgewerkt in een prachtig carbon blue, met contrasterende gele accenten die overeenkomen met Norris’ racehelm. De remklauwen en het lichaam van de auto hebben deze gele accenten, evenals vier strepen die verwijzen naar Norris’ race nummer. Bovendien hebben de hoofdsteunen ‘LN’-logo’s die erin zijn geborduurd om iedereen eraan te herinneren wie er achter het stuur zit. Een speciale plaque op de auto identificeert het als een ‘exclusively commissioned for Lando Norris by MSO’, wat bijdraagt aan de unieke status ervan.

Gepersonaliseerde handtekeningen

Verschillende mensen die betrokken zijn geweest bij de productie van de auto, waaronder McLaren Racing CEO Zak Brown, hebben hun handtekeningen erop gezet. Deze gepersonaliseerde handtekeningen voegen een extra laag exclusiviteit toe aan het voertuig en maken duidelijk dat het een speciale commissie is voor een speciale coureur.

Prestaties van de nieuwe auto van Lando Norris

Onder de motorkap heeft de 765LT Spider een twin-turbo V8-motor die indrukwekkende specificaties levert van 755 pk. Dat is een flink vermogen voor Lando Norris! Deze krachtige specificaties helpen de auto om in slechts 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren en in 7,2 seconden 200 km/u te bereiken. De 765LT Spider heeft een topsnelheid van 330 km/u, waardoor het één van de snelste cabrio’s op de markt is.

Bekijk hieronder de video waarin Lando Norris zijn nieuwe auto in ontvangst neemt:

Watch on YouTube