Heb je meer tijd over door al het thuis zitten? Is je vakantie vroegtijdig begonnen? Ben je fan van LEGO óf van auto’s of van allebei? Met dit project van maar liefst 3696 onderdelen kun je dagenlang, zo niet wekenlang zoet blijven. Als hij af is heb je een Lamborghini Sían FKP 37 in miniatuur.

De Lamborghini van LEGO

Om al die 3696 stukjes in elkaar te puzzelen tot een complete Lamborghini Sían FKP 37 heb je niet alleen tijd, maar ook geld nodig. Het bouwpakket kost namelijk iets meer dan de gemiddelde set. Vanaf 1 juni is hij te bestellen voor €379,99. Een flinke som geld, zeker als je dit vergelijkt met een op afstand bestuurbare auto van LEGO. Maar als je het in het perspectief zet van de echte Lamborghini is het een schijntje. De werkende hybride 818 pk sterke supercar kostte 3,6 miljoen dollar totdat hij al uitverkocht was in de voorverkoop.

lego

Flink uitgepakt

Met deze verschrikkelijk grote hoeveelheid ben je dus voorlopig wel bezig. De makers bij LEGO hebben nog meer uitgepakt dan bij de Bughatti Chiron van LEGO, die 97 onderdelen minder heeft. Die was wel 20 euro duurder. Met deze Lamborghini Sían FKP 37 van LEGO heb je dus meer voor minder.

De makers van Lego Technic hebben wederom goed hun best gedaan op details van het meesterwerk. Zo heeft hij functionele gadgets, een tas in de achterbak en een volledig interieur van Lamborghini zelf. Die gadgets zijn leuke functies als dat de deuren en achtervleugel kunnen bewegen en dat de motor gaat draaien als je de auto over ‘de weg’ rolt. De versnellingsbak werkt volgens de verkoopsite van LEGO dan ook echt.

lego

Als je eenmaal klaar bent met het in elkaar zetten van deze constructie heb je dan ook niet een klein autootje in je hand. Een kleine garage voor deze machine is dan ook geen slecht advies. Je zou niet willen dat hij staat te roesten in de regen. Gelukkig mag je er maar maximaal twee van bestellen.

lego