Cars & Bikes

Wordt de Lamborghini Huracán Sterrato de snelste off-road supercar ooit?

Lamborghini Huracán Sterrato

Lamborghini komt met een behoorlijke verassing. Normaal gesproken worden de concept cars van de Huracán EVO juist verlaagd en nog extremer gemaakt voor het normale wegdek of het circuit. Toch hebben ze besloten om bij dit concept het compleet anders aan te pakken. Ze hebben namelijk een hele leipe off-road supercar gecreëerd: de Lamborghini Huracán Sterrato.

Off-road supercar

Bij de naam Lamborghini denken we altijd direct aan een snelle sportauto, maar we vergeten daardoor af en toe dat het merk een flinke geschiedenis omtrent off-road rijden heeft. Zo is het merk van oorsprong eigenlijk gespecialiseerd in het maken van tractoren. Nu doen ze toch weer een stapje richting die kant, aangezien ze van haar meest sportieve Huracán een heuse off-road supercar hebben gemaakt.

Lamborghini Huracán Sterrato

De Sterrato is gebaseerd op een Huracán EVO model, waardoor deze off-roader over een flink vermogen beschikt. Dit beest wordt aangestuurd door een 640 pk sterke 5.2-liter V10. Deze motor is afkomstig uit de EVO en diens LVDI-systeem wordt gebruikt om de vier wielen zo goed en efficiënt mogelijk aan te drijven. Lamborghini weet wel te vertellen dat de afstelling stevig anders is. Er is gekozen voor een slim samenspel van vierwielaandrijving, vierwielbesturing, torque vectoring en wat onderstelaanpassingen. Dit alles zodat de Sterrato veel meer grip heeft op losse ondergronden.

Concept in productie?

Met dit concept wilt Lamborghini laten zien dat ze instaat zijn om verschillende brute creaties op de wereld te zetten. Met de Sterrato doen ze daar dan ook zeker een stap mee in de goede richting. Het is nog maar de vraag of ze deze wagen dan ook daadwerkelijk in productie brengen, maar het ziet er in ieder geval bruut uit. Zo is deze wagen ook voorzien van een liftkit, waardoor hij 5 cm hoger op zijn poten staat. Ook zijn de wielen een stuk breder met ballonbanden en is er voor gekozen om 20 inch velgen erin te pleuren. Al met al is de Sterrato een behoorlijk brute off-roader!