Bij Lamborghini hebben ze de handen weer in elkaar gestoken om de Huracán even een flinke upgrade te geven. Wij mogen jullie daarom met trots de vernieuwde Lamborghini Huracán EVO presenteren.

Lamborghini Huracán EVO

Vorig jaar kregen we de uitbreiding op de Huracán familie te zien door middel van de Performante. Deze versie was voorzien van het nodige spoilerwerk én ze kregen herziene lichtunits. De ‘reguliere’ Huracán zal nu ook worden voorzien van deze nieuwe kijkers, een nieuw voorbumper en het krijgt een opnieuw ontworpen achterbumper. Dik, dik, dik.

Lamborghini Huracán EVO gewoonvoorhem 5

Ook is er gesleuteld aan het monster onder de kap. Zo komen er nog 30 extra paarden bij de Huracán EVO en zal de 5.2 V10 die achter de voorstoelen ligt 640 pk en 600 nm leveren. Wellicht geen Lamborghini van 2.000 pk maar vooralsnog niet verkeerd, not at all! Hiermee is de Huracán net zo krachtig als de befaamde Performante-versies. Met slechts 2,9 seconden behaald deze bolide de 100 km/u en is daarmee even snel als de Performante. De topsnelheid ligt op de 325 km/u wat zeker niet mis is, aangezien deze bolide met 9 seconden de 200 km/u al aantikt. De Performante haalt de 200 km/u toch 0,1 tel eerder.

Lamborghini Huracán EVO gewoonvoorhem 2 Lamborghini Huracán EVO gewoonvoorhem 4 Lamborghini Huracán EVO gewoonvoorhem 3

Mocht Lamborghini nou helemaal je ding zijn, check dan even deze sicke beelden van kleurrijke Huracáns in de bergen.