Als je midden in de natuur aan het kamperen bent is het lekker als je goed weer hebt. Regen is in ieder geval een no-go, en ook als het te koud is lig je te rillen in je tentje. “Lekker warm” is dan de temperatuur die je het liefst hebt, en dat het ’s nachts dan afkoelt tot een lekkere temperatuur om te slapen. Maar het luxeprobleem van te warm weer bij kamperen kan je slechte nachten en een te hete vakantie opleveren.

Kamperen met heet weer

Er is op de camping niet echt airco in de buurt die even je hotelkamer kan afkoelen. Daarom moet je gebruik maken van je creativiteit en zijn handige tips meer dan welkom als het zo heet is bij het kamperen. We hebben speciaal voor die warme situaties een paar tips gevonden die jou gaan helpen afkoelen.

Vermijd de zon

Op het heetst van de dag schijnt de zon op zijn hardst. Dan wil je absoluut niet verbranden en zeker niet als het in de nacht ook nog warm is. Als je huid verbrand is, wordt er namelijk extra bloed naar die plek gestuurd. Dit zorgt voor meer warmte aan de oppervlakte en een paar extra druppels zweet op je luchtbed. Voorkom te veel blootstelling aan de zon, en smeer je goed in, anders komt het je nachtrust duur te staan.

kamperen

Afkoelen voor het slapen

Als je slaapt daalt je lichaamstemperatuur. Je kunt vlak voordat je gaat slapen je lichaam vast een handje helpen door af te koelen onder de douche of door even te zwemmen. Lekker koud afdouchen en je lichaam is klaar om het tentje in te kruipen en zo snel mogelijk het koele dromenland op te zoeken.

Houd afstand

Het is een veel gebruikte tekst de afgelopen tijd, maar bij het kamperen kan dit ook een hulpmiddel zijn om af te koelen. Hoe meer je knuffelt met je tentpartner, hoe warmer het wordt. Door op een afstandje van elkaar of zelfs in een andere tent te liggen heb je minder ‘kacheltjes’ in je tent die de temperatuur doen oplopen.

kamperen

Insecten pesten

Waar warm weer is, zijn insecten. Daar is nou eenmaal niet aan te ontkomen. Maar je kunt wel doen wat nodig is om die zoveel mogelijk op afstand te houden. Rook houdt insecten weg en je hebt hier ook rokertjes voor in de winkel. Een kampvuurtje werkt nog beter, maar dat mag niet overal. Zorg dat je tent goed dicht blijft en er geen gaten in de binnentent komen.

Een goede koelbox

Omdat hitte één van de frustraties op de camping is, moeten er ook dingen zijn die je humeur verbeteren. Koud pils is daarom een belangrijke toevoeging aan het kamperen. Belangrijk is hiervoor een goede koelbox. Hier kun je eten en drinken goed koud in houden en dus ook langer bewaren. Mocht je nou geen stroom hebben, koop dan een groot blok ijs dat je erin kunt doen in plaats van ijsblokjes. Dan moet het smeltwater wel een goede uitweg kunnen vinden. Koelelementen zijn ook handig, die je bij een vriezer kunt invriezen en lang koud blijven in je koelbox. Ga je liever voor stijl en nostalgie? Dan is deze Volkswagen bierkoeler altijd een leuke gadget.