De juiste kledingkeuzes kunnen iedereen nét dat extraatje geven. Kleding is immers een manier om je te uiten en om je zelfverzekerdheid een boost te geven. Heb jij een maatje meer of maakt je bierbuik je misschien onzeker, dan heb je wellicht niet altijd zin om veel aandacht aan je kleding te besteden. Wij geven je 5 kledingtips voor zware mannen, want ook met iets meer vlees op de botten kun je er zeer gelikt uitzien.

De vijf handige kledingtips voor zware mannen

Ben jij aan de zware kant dan kan het helpen om te letten op je voeding en te proberen wat kilo’s kwijt te raken. Waarschijnlijk heb jij dit advies al veel vaker gehoord. Je lichaamsbouw en genen hebben echter ook een grote rol. Afvallen lukt de ene persoon nou eenmaal makkelijker dan anderen, wat wij eerder al uitlegden. Toch hoeft je gewicht geen reden te zijn om er niet stijlvol bij te lopen. Wij geven vijf kledingtips die speciaal zijn bedoeld voor zware mannen.

Zwarte kleding

Zwarte kleding, zoals een trui, shirt of broek, kleedt af. Hierdoor lijk je slanker. Bovendien is zwart een goede kleur: deze kleur is met alles te combineren, geeft je een stoere uitstraling en is perfect voor veel gelegenheden (van een diner tot een werkgesprek tot een avond in de kroeg). Eén van de kledingtips voor zware mannen is dus om zwart op te nemen in je garderobe (waarbij zwart op zwart ook een goede keuze is).

kledingtips voor zware mannen

Wijdere kleding

Probeer geen kleding te dragen die erg strak zit. Zo benadruk je juist die gedeelten waar je liever niet de aandacht op vestigt. Ga in plaats daarvan voor wat wijdere overhemden en truien. Je voelt je hier waarschijnlijk relaxter in en kan je er beter in bewegen. Ook voor deze kleding geldt dat je voornamelijk donkere kleuren kan uitkiezen.

Vermijdt prints als dit kan

Leuk, die drukke prints en motieven, maar over het algemeen ga je hierdoor wat breder lijken. Eén van onze kledingtips voor mannen die aan de zware kant zijn is dus ook het vermijden van drukke opdrukken. Heb jij hier toch een grote voorliefde voor, combineer ze dan met kleding die er donker uitziet en de nodige accessoires.

Accessoires zijn belangrijk

We zeiden het hierboven al even kort, maar één van de kledingtips voor zware mannen is het gebruiken van veel accessoires. Denk hierbij aan een vlotte baseball cap of wellicht één van de smartwatches. Zo gaat de aandacht uit naar de plekken die jij juist extra wilt benadrukken, en minder naar de zones waar je onzeker over bent.

Kijk naar de juiste materialen voor je kleding

Je zou het wellicht niet meteen denken, maar bepaalde kledingmaterialen zullen zorgen dat je er breder uitziet, terwijl anderen je weer slanker doen lijken. Vooral dunne stoffen dragen bij aan een slanker postuur. Daarentegen zijn spijkerstof en ribstof juist stoffen die je wat dikker doen lijken.