Uiteraard heb jij je eigen stijl en loopt er niemand zo stijlvol bij als jij. In sommige gevallen is het echter noodzakelijk om toch eens kritisch te kijken naar wat je draagt bij speciale gelegenheden. Wil je echt een verpletterende indruk maken op je droomvrouw tijdens jullie eerste date, dan is een beetje aandacht geven aan je outfit een goed idee.

Casual is niet altijd top voor een eerste date

De vraag is hoe je de perfecte outfit voor je date selecteert. Aan de hand van vijf tips kun je zelf bepalen wat werkt en wat juist niet gaat werken. Let op: de uiteindelijke keuze is heel persoonlijk en de tips zijn niet op iedereen toepasbaar. De kleding die je draagt is immers een verlengstuk van je persoonlijkheid. Mocht je echter het type zijn dat bij voorkeur sneakers draagt en bedrukte t-shirts, dan kunnen onderstaande adviezen je in ieder geval een stuk op weg helpen.

Een goede eerste indruk

We hoeven je niet te vertellen dat je maar een kans krijgt om een eerste indruk te maken. Houd die gedachte even vast als je gaat kijken welke schoenen je wilt dragen. Hier is geen standaard advies voor te geven omdat veel afhangt van de locatie die je kiest voor je eerste date. Een stel stoere boots zijn wellicht minder geschikt voor een romantisch diner in de avonduren en luxe veterschoenen kan je wellicht beter thuis laten als je jouw verovering naar het strand meeneemt. Kortom, bepaal eerst de locatie en dan pas de schoenen.

eerste date

Polo, t-shirt of trui

Als de keuze voor een kostuum absolute overkill is, wat draag je dan? Pas op dat je niet kiest voor een outfit die té casual oogt. Niks mis met een mooie polo op een goede jeans, maar je date zal wellicht iets stijlvollers verwachten. De enige uitzondering is als jouw invulling van een perfecte date een bezoek aan de paardenrennen in Duindigt is. De kans is groter dat zoiets niet je eerste keuze is en je dus moet nadenken over wat wel acceptabel is. Wil je toch een casual look creëren die je date kan waarderen, kies dan voor een polo van een absoluut topmerk en combineer dit met een degelijke broek of pantalon. Vermijd het shirt met een schreeuwerige tekst en hou het dus stijlvol maar neutraal. Een polo met strepen of een mooie trui werkt altijd.

Kostuum of colbert

Begrijp ons niet verkeerd: we weten dat je er graag supergoed uit wilt zien en ja, een mooi kostuum kan daarvoor zorgen. Dat wil niet zeggen dat een kostuum een absolute must is. Sterker nog, vaak is een kostuum pure overkill en ben je veel beter af met een mooie colbert. Vergeet dus even het driedelig pak en kies voor iets sportiefs, tenzij je jouw date meeneemt naar de opera. In dat geval hebben we niks gezegd.

eerste date

Jeans, chino of pantalon

Als er een item is waar je eigenlijk geen fouten mee kan maken, is het wel de broek. De stelregel is dat je eigenlijk alleen een jeans kiest als die echt mooi is. Met andere woorden, vermijd de mogelijkheid dat je date gaat vermoeden dat je te weinig tijd hebt besteed aan je outfit. Wil je op safe spelen, ga dan voor de klassieke pantalon. Het is met bijna alles te combineren en het geeft je uitstraling. Vergeet in ieder geval niet de riem om het plaatje compleet te maken.

De finishing touch: de uiterlijke verzorging

Ook al hebben de meeste mannen een grondige hekel aan de dagelijkse scheerbeurt, belangrijk is het wel. Een stoppelbaardje kan echt niet, tenzij je elkaar al langer kent. Niet doen dus. Wil je echt indruk wekken, bezoek dan de kapper. Doe dit bij voorkeur een paar dagen voor het grote moment en vergeet niet om een nieuwe aftershave aan te schaffen. Uiteindelijk gaat het om de details. Net als dat jij verwacht dat je date er perfect uitziet, zo mag zij ook verwachten dat je aandacht hebt besteed aan jezelf.