Er zijn talloze technieken en theorieën die je slaap verbeteren en eerder in slaap helpen vallen. Thee drinken of mediteren kan, maar het schijnt nu ook dat je kiwi’s kunt eten om beter te slapen. Schaapjes tellen en plafonddienst kun je afschaffen na deze gezonde truc.

Onderzoek naar slaap verbeteren

In Taiwan hebben onderzoekers een maandenlang experiment uitgevoerd naar het effect van kiwi’s op slaap. Hierbij werden 24 mensen tussen de 20 en 55 jaar getest die slaapproblemen hadden. Ze kregen smart watches om zodat ze hun slaap goed konden bijhouden en moesten enquêtes invullen over hoe ze slapen elke nacht. Op die manier werd de kwaliteit van de slaap precies bijgehouden, inclusief hoe snel mensen in slaap vallen. Zo weet je dus ook gelijk of kiwi’s de slaap verbeteren.

slaap verbeteren

Meer kiwi’s, meer beter

De uitslag van dit onderzoek was iets waar mensen die slecht slapen blij van worden. Mensen die een uur voordat ze gaan slapen twee kiwi’s eten, vallen eerder in slaap. Het scheelt gemiddeld 35,4% van de tijd die het normaal gesproken kost om in slaap te vallen. Als de mensen eenmaal slapen, worden ze tussendoor ook nog eens 28,9% minder wakker in de nacht. Al met al is de totale slaaptijd met 13,4% verhoogd, wat zomaar kostbare minuten kunnen betekenen in jouw zware werkweek óf vakantie.

slaap verbeteren

Een mysterieuze vrucht

Van kiwi’s was al duidelijk dat ze veel vitamine C hadden en dus goed in een gezond eetpatroon passen. Dat de Nieuw Zeelandse vrucht ook helpt je slaap verbeteren, is een nieuwe reden om er eens aan te beginnen. Welke stof precies ervoor zorgt dat je slaap beter wordt is nog niet duidelijk. Wel zitten er veel antioxidanten en serotonine in de behaarde fruitjes die ook lekker zijn in een smoothie of fruitsalade.

Dus mocht je nog geen fan zijn van de vrucht maar wél van goede slaap: probeer eens een kiwi’tje of twee een uurtje voor het slapengaan.