Wie gamet er nou niet met een lekkere snack? KFC speelt heel handig in op deze behoefte en ontwikkelt de KFConsole. Geloof het of niet, op deze console kun je echt gamen en ook daadwerkelijk je kip warmhouden. Vergeet de PS5 en andere nieuwe gameconsoles, dit wordt jouw nieuwe favoriet.

Het begon als een grap

De KFConsole was eigenlijk bedoeld als grapje. De video van de onthulling werd een dag na de release van de PS5 geplaatst. Bij de video viel voornamelijk op dat de console een eigen grill had om kip in te maken. Dit was natuurlijk niet serieus bedoeld. Je kunt uiteraard nooit kip grillen met een spelcomputer. Wel kwam de fastfoodketen een paar weken later met een andere variant.

De KFConsole komt er echt

Met de echte KFConsole kun je daadwerkelijk gamen en je kip warm houden tegelijk. De spelcomputer heeft een Intel Nuc 9 minicomputer en een verwisselbare GPU-slot. Afgelopen dinsdag werd de officiële onthullingsvideo online gezet door het PR-team van KFC. De vertegenwoordiger Mark Walton stelde de fans gerust dat het dit keer wel om een echte console gaat.

Gedreven door Intel met ‘kipverwarmer’

“Ja, het is echt,” tweette Walton. “Ja, hij wordt aangedreven door Intel. En ja, hij heeft een ‘kipverwarmer’.” Walton onthulde ook dat de Cooler Master de maker van de kippige console is. “De KFConsole is gearriveerd”, aldus de website van Cooler Master. “Gesmeed uit het vuur van de KFC-ovens en gebouwd door Cooler Master, is er nog nooit een lekkerdere manier geweest om de leukste games te spelen.”

KFConsole

Wanneer kunnen we de console met kippenverwarmer verwachten?

Je kunt waarschijnlijk zelfs in VR op de spelcomputer spelen. Verdere details over de KFConsole moeten nog worden onthuld. Maar wij vinden dit een geniale stunt van KFC. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de nieuwe concurrent van de PS5 en Xbox Series. Hopelijk krijgen we binnenkort meer duidelijkheid over dit herlijke ding.

KFConsole